A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Uutuuskirja: Kehotarinoita haptiiseilla

Kehotarinoita haptiiseilla – kosketusviestejä kaikenikäisille

on Body Story (2005), Haptiisit ja Hapteemit (2008) sekä Aisti kuvailu (2009) -kirjojen jälkeen uusin kosketusoppimme teos. Kirja sisältää haptiisien (kosketusviestit) harjoituksia ja hapteemien (kielioppi) teoriaa. Hapteeraamalla ilmaistaan kosketuksella monia asioita kuten leikkejä, piirroksia, muotoja, sanoja, pelejä, ilmeitä ja tarinoita. Tarinavaatteet® ovat yksi tapa harjoitella kehotarinoita ja tilojen hahmottamista.

Kehotarinoita haptiiseilla -kirjan kansi.

Kirja soveltuu kaikille ja kaikenikäisille lapsista vanhuksiin; kodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Erityisesti niistä hyötyvät näkövammaiset, kuulonäkövammaiset, kuurosokeat ja henkilöt, joilla on kommunikaation tai hahmottamisen vaikeuksia. Kirja sopii mm. läheisten, opettajien, puheterapeuttien, kommunikaatio-ohjaajien sekä henkilökohtaisten avustajien käyttöön.

Sosiaalishaptisen kommunikaation kehittäjät ja tutkijat KT Riitta Lahtinen ja musiikkiterapeutti Russ Palmer ovat käyttäneet haptiiseja 1990-luvulta lähtien. Heille haptiisien kehittyminen on ollut osa luonnollista kielellistä ilmaisua puheen, viittomien ja sormittamisen ohella 25 vuoden ajan. Heille haptiisit toimivat myös itsenäisinä kielellisinä ilmaisuina. Lahtisen sosiaalishaptisen kommunikaation väitöskirja vuonna 2008 loi sosiaalishaptisen kommunikaation, kosketusopin perusteet.

Kirjan hinta on 30 euroa ja postituskulut.
Kirjaa voi tilata Riitta Lahtiselta osoitteesta riitta.lahtinen@kolumbus.fi

www.russpalmer.com
www.kolumbus.fi/riitta.lahtinen

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 24.11.2014 Webmaster