A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Toiminnanjohtajan tervehdys alkaneelle vuodelle

Toiminnanjohtajan tervehdys alkaneelle vuodelle

Toivotan jokaiselle oikein hyvää alkanutta vuotta ja menestystä tälle vuodelle.

Vuosi 2015 on tärkeiden isojen asioiden vuosi. Jäsenten hyväksymä Tavoiteohjelma 2015 - 2024 jalkautetaan henkilöstölle ja jäsenistölle.

Vuokratalo-säätiö alkaa suunnitelmien mukaisesti rakentaa uutta palvelutaloa Kuurosokeiden Toimintakeskuksen tontille. Kuntoutumistoiminta on aloitettu Kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa ja Kuntoutumiskeskus Apilassa Kangasalalla. Muuramessa sijainnut Kuulonäkövammaisten Kuntoutumiskeskus on muuttanut Kalevankadulle Jyväskylän keskustaan aluesihteereiden ja IT- työntekijöiden kanssa samaan paikkaan. Syyskokouksen 2013 päätöksen perusteella yhdistyksen uudet säännöt tulevat syyskokouksen 2015 päätettäväksi. Sääntöuudistukseen vaikuttaa mm. NKL:n sääntöjen päivitys.

RAY on kiristänyt rahanyörejään. Avustusta haki 1 167 järjestöä 2 473 hankkeeseen tai toimintoon yhteensä 504 miljoonaa euroa. RAY esittää voittovaroista myönnettäväksi avustuksia yhteensä 309,3 miljoonaa euroa 790 järjestölle 1 622 eri kohteeseen. Uusia avustuksen hakijoita on tullut paljon, joten tämä näkyy myös aistivammaisjärjestöjen avustusten saannissa siten, että esim. NKL sai 1,6 miljoonaa euroa ja Kuurojen Liitto 320 000 euroa vähemmän kuin anoivat.

RAY:n avustusesitys on meidän osalta tyydyttävä. Positiivista on se, että saimme varoja palkata kaksi nuorta työtöntä kuurosokeaa yhdistykseemme. Hieno asia!

Valitettavasti emme saaneet alueelliseen toimintaan rahaa. Viriketoiminta ja alueellinen toiminta yhdistettiin omaksi kokonaisuudeksi. Olisi hyvä miettiä esim. virike- ja kerhotoiminnan mahdollisia yhteisiä tapahtumia. Yhdistyksen omat toiminnat ja tapahtumat pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan omissa tiloissa.

RAY tulee 3.- 4. helmikuuta tekemään tarkastuksen toimintaamme ja mihin olemme käyttäneet meille myönnetyt avustukset.

Haluan muistuttaa teitä ensimmäisestä kansainvälisestä kuurosokeuspäivästä, Helen Kellerin syntymäpäivästä, jota vietetään 27.6. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnitellaan vuoden toimintaa kerhoissa, viriketoiminnassa ja muissa toiminnoissa. Suomen Kuurosokeat ry tulee juhlistamaan tätä päivää. Otamme ideoita vastaan. Tehdään kesäkuun 27. päivästä näkyvä tapahtuma eri puolella Suomea.

Me kaikki yhdessä, niin jäsenet, hallitus kuin työntekijätkin, luomme parempaa kuurosokeiden arjen elämää.

Yhteistyöterveisin ja hyvää vuoden jatkoa

Kai Leinonen
toiminnanjohtaja

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 30.1.2015 Webmaster