A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Kommunikaatiopalveluilta uutta materiaalia verkossa

Kommunikaatiopalveluilta uutta materiaalia verkossa

Ilmeiden kuvailusta keholle löytyy Anna Äärelän Humanistisen ammattikorkeakoulun opinnäytetyö ”Seitsemän universaalia ilmettä iholle – ilmehaptiisien käyttö kuurosokeille tulkatessa”. Työssä kuvataan normaali ilme, tunneilme ja ilmehaptiisit. Näitä ovat ilo, suru, viha, pelko, yllätys, inho ja halveksunta.

Toinen valmistunut viittomakielinen materiaali on tandem-pyöräilyssä käytetyt yleisimmät kosketusviestit (tandem-haptiisit). Aarne Pirkola kertoo, mitä viestejä hän antaa pyöräilyn aikana oppaan selkään ja mitä viestejä opas antaa hänelle.

Implanttityöryhmän tekemänä löytyy video kuurosokean sairaalakokemuksesta (puhuttu englanti, tekstitys englanniksi). Russ Palmer kertoo sairaalakokemuksistaan kuurosokean näkökulmasta, mitä erilaisia asioita potilaana huomaa, ja mitkä pienet keinot helpottavat ja tekevät olon turvalliseksi oudossa ympäristössä.

Uutta on myös kuurosokeudesta kertova kuurosokea-ranneke, jossa on tekstit suomeksi ja englanniksi. Oranssin väristä ranneketta voi käyttää esimerkiksi uimalassa.

Ilmehaptiisit ja tandemhaptiisit löytyvät täältä ja Russ Palmerin video tästä

Rannekkeen esittely löytyy tämän sivun kautta.


Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 16.11.2015 Webmaster