A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Rahastoista avustuksia kuurosokeille

Rahastoista avustuksia kuurosokeille

Suomen Kuurosokeat ry:n rahastoista voi nyt hakea avustuksia vuodelle 2018. Avustuksia myönnetään kuurosokeille.

Avustuksia myönnettäessä otetaan huomioon hakijan sosiaaliset ja taloudelliset (selvitykset/verotuspäätös) seikat. Ensikertalaiset ovat etusijalla. Tämä ei kuitenkaan koske SM- ja kilpailutoimintaa.

Viimeinen hakupäivä on kevään osalta 31.5.2018. Erityisen painavista syistä voidaan avustuksia myöntää hakuaikojen ulkopuolella (ei koske kilpailutoimintaa).

1. Virkistystoimintaan myönnettävät avustukset
Avustuksen myöntämisessä on huomioitava sosiaaliset ja taloudelliset seikat. Avustuksia myönnetään kaksi kertaa vuodessa. Avustuksia voidaan myöntää kuurosokeiden elämänilon sekä elämänlaadun lisäämiseksi ja parantamiseksi. Esimerkiksi vapaa-ajantoimintaan, kotimaassa tai ulkomailla tapahtuvaa matkaa tai hankintoja varten.

2. Tolvasen rahastosta myönnettävät avustukset
Avustuksen myöntämisessä on huomioitava sosiaaliset ja taloudelliset seikat. Avustuksia myönnetään kaksi kertaa vuodessa. Avustuksia myönnettäessä otetaan erityisesti huomioon lapset ja nuoret. Avustuskohteita voivat olla esim. kodinkoneet, laitteet ja niiden korjaus, tilapäinen rahantarve sairauden, työn puutteen tai muun syyn takia. Avustusta ei pääsääntöisesti myönnetä yhteiskunnan rahoituksen piiriin kuuluviin käyttötarkoituksiin, kuten apuvälineet. Jos hakija kuitenkin pystyy osoittamaan, ettei saa yhteiskunnalta avustusta ko. käyttötarkoitukseen, niin avustus voidaan myöntää.

3. Kansainväliseen toimintaan myönnettävät avustukset
Avustuksen myöntämisessä on huomioitava sosiaaliset ja taloudelliset seikat. Avustusta voidaan myöntää kuurosokeiden kansainvälisiin tapahtumiin sekä konferensseihin osallistumiseen ja opiskeluun ulkomailla. Tähän tarkoitukseen myönnetään avustusta enintään 300 euroa/henkilö/vuosi. Avustuksella on jatkuva haku.

4. Leireihin, valtakunnallisiin virkistystapahtumiin sekä liikunta- ja nuorisotoimintaan
Summa käytetään kuurosokeille suunnattujen leirien ja valtakunnallisten virkistystapahtumien järjestämiseen sekä liikunta- ja nuorisotoimintaan.
Rahastoa voidaan käyttää vasta sen jälkeen, kun kaikki muut rahoitusvaihtoehdot on käytetty sisältäen myös STEA:n yleisavustuksen.

5. SM- ja kansainvälisiin kisoihin osallistuvien urheilijoiden tuki
Yhdistys tukee testamenttivaroista SM- ja kansainvälisiin kisoihin osallistuvien kuurosokeiden urheilijoiden kohtuullisia kustannuksia. Päätös ei koske oman yhdistyksen järjestämiä kisoja. Avustuksella on jatkuva haku.

6. Alueellisiin tapahtumiin ja kerhotoimintaan myönnettävä tuki
Alueellisiin tapahtumiin ja kerhotoiminnan tukemiseen. Yhdistys tukee kuurosokeiden kerhotoimintaa varainhankinnan rahastosta. Päätökset avustuksen kohdentamisesta tekee hallitus.

Sähköiset hakemukset laitetaan osoitteeseen: rahastohakemukset@kuurosokeat.fi

Kirjalliset hakemukset osoitteeseen:
Suomen Kuurosokeat ry / Rahastohakemukset
Insinöörinkatu 10
33720 Tampere

Lisätietoja:

Järjestöjohtaja Kai Leinonen
040 5054680

Aluepäällikkö Taru Kaaja
040 1831618

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 6.2.2018 Webmaster