A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Haetaan haastateltavia tutkimukseen

Haetaan haastateltavia tutkimukseen

Tervehdys,

Olen opinto-ohjaajaopiskelija Tarja Niemeläinen ja teen pro gradu -tutkimusta Jyväskylän yliopistossa. Tutkimukseni käsittelee kuulonäkövammaisten oppilaanohjausta ja oppilaiden tuen saantia peruskoulussa jatko-opintoihin siirryttäessä. Etsin tutkimukseeni haastateltaviksi kuulonäkövammaisia nuoria, joilla on Usherin syndrooma.

Usher-nuoret voivat olla tavallista peruskoulua tai erityiskoulua käyviä 9. luokan oppilaita. Myös jatko-opintoja sekä Valma ja Telma opintoja suorittavat Usher-nuoret voivat osallistua tutkimukseen. Haastattelu onnistuu tarvittaessa myös viittomakielellä tulkin välityksellä.

Tutkimuksessa tutkitaan, miten kuulonäkövammaisen oppilaan tuen tarpeet ja toiveet otetaan ohjauksessa huomioon, kun nuoret ovat siirtymässä jatko-opintoihin. Tutkimuksessa tutkitaan myös, mikä merkitys kuulonäkövammalla on ammatin- ja koulutusalan valinnassa. Tutkimuksen tavoite on kerätä ja jakaa tietoa henkilöille, jotka ohjaavat kuulonäkövammaisia Usher-nuoria opetuksessa, koulutuksessa ja kuntoutuksessa. Tieto on tärkeä myös päättäjille ja poliitikoille, jotka tekevät kuulonäkövammaisia koskevia päätöksiä Suomessa. Tieto on tärkeä nuorten läheisille, sukulaisille, ystäville ja kavereille ja ennen kaikkea nuorelle itselleen.

Mikäli haluat tulla mukaan haastattelututkimukseen, ilmoittauduthan 31.7.2018 mennessä. Annan mielelläni lisätietoja tutkimuksestani.

Ystävällisin terveisin,

Tarja Niemeläinen
Puh. 040 743 7522
Sähköposti niemetar@pp.inet.fi


Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 11.6.2018 Webmaster