A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Ajankohtaista | Kommunikaatiopalvelujen seminaari 12.9.

Seminaari vuorovaikutuksen merkityksestä

Kommunikaatiopalvelut järjestävät kaikille avoimen seminaarin aiheesta: "Oletko valmis ymmärtämään minua? - Vuorovaikutuksen merkitys aistimonivammaisten ja syntymästään kuurosokeiden henkilöiden kommunikoinnissa".

Seminaari järjestetään torstaina 12.9.2019 kello 9.00-12.00. Paikka: Braille -Sali, Iiris-keskus, Marjaniementie 74, 00030 Helsinki.

Suomen Kuurosokeat ry:n kommunikaatiopalveluiden erityisasiantuntija, psykologi Emmi Tuomi luennoi vuorovaikutuksen merkityksestä aistimonivammaisten ja syntymästään kuurosokeiden henkilöiden kommunikaation kehityksessä. Tuomi on psykologian alan lisensiaattityössään tutkinut kognitiivisten taitojen arviointia aistimonivammaisilla henkilöillä.

Tutkimuksen mukaan laadukas vuorovaikutuskumppanuus ja ympäristötekijöiden huomiointi on välttämätöntä (mm. valaistus, äänimaailma, turvallinen ja motivoiva tutkimustilanne), kun selvitetään ei-kielellisesti kommunikoivan henkilön ymmärrystä ja taitoja. Vuorovaikutuskumppanuutta voidaan harjoitella, jotta vaikeimmin aistimonivammaisetkin ilmaisemaan itseään.

OHJELMA
8.45 Saapuminen ja Braille -saliin siirtyminen. Käytännön asiat/ Sanna Nuutinen kommunikaatiotyöntekijä
9.00 Alkusanat/ Riitta Lahtinen, KT kommunikaatiopäällikkö
9.15-11.45 Luento/ Emmi Tuomi, erityisasiantuntija, psykologi
11.45 -12 Loppusanat/ Kai Leinonen, järjestöjohtaja
12.00 Seminaari päättyy

Ohjelman jälkeen mahdollisuus omakustanteiseen kahvitteluun tai ruokailuun ravintola Katri Antellissa. Paikalla ei ole yleistulkkausta/opastusta. Tilassa on induktio ja projektori. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Seminaaria on mahdollisuus seurata etäyhteydellä nettiradion ja videoyhteyden kautta. Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille.

Sitovat ilmoittautumiset 2.9.2019 mennessä ja lisätietoja voi kysyä: sanna.nuutinen@kuurosokeat.fi tai tekstiviestit / WhatsApp 044 7380191.

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 16.5.2019 Webmaster