A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Tietoa kuurosokeudesta | Kuurosokeusalan asiantuntijaryhmä | Kuurosokeusalan asiantuntjaryhmän esittely

Kuurosokeusalan asiantuntijaryhmä

Kuurosokeusalan asiantuntijaryhmä on perustettu lisäämään erityisesti kuurosokeusalan lääketieteellistä erityisasiantuntemusta. Se on poikkitieteellinen konsultaatioryhmä, joka toimii yhteistyössä Suomen Kuurosokeat ry:n kanssa. Tavoitteena on erityisesti silmälääkärin ja korvalääkärin vuoropuhelu kuulon ja näön toimintarajoitteiden yhteisvaikutuksen arvioimisessa ja kuurosokeuden tunnistamisessa. Asiantuntijaryhmässä on silmälääkäri, korvalääkäri ja perinnöllisyyslääkäri sekä kuurosokeiden kommunikaation, erityisopetuksen, sosiaalityön ja kuurosokeuden asiantuntijoita.

Suomen Kuurosokeat ry:n henkilökunnassa on laajasti kuurosokeuden erityisasiantuntijoita, joiden asiantuntemusta tämä työryhmä hyödyntää aina tarpeen vaatiessa.

Asiantuntijaryhmän jäsenet

Taru Kaaja, aluepäällikkö, HTM

Suomen Kuurosokeat ry:n valtakunnallisen aluesihteeriyksikön johtaja. Pohjoismaisen kuurosokeuden toiminnallisen määritelmän koordinaattori Suomessa.

Antti A. Aarnisalo, osastonylilääkäri, LT, dosentti

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri 2003. Lääketieteen tohtori 1998. Korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosentuuri 2008. Tällä hetkellä osastonylilääkäri HYKS:n kuulokeskuksessa.

Riitta Salonen-Kajander, ylilääkäri, LKT, dos

Perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri ja lääketieteellisen genetiikan dosentti Helsingin yliopistossa. Toimii ylilääkärinä Väestöliiton perinnöllisyysklinikalla.

Eeva-Marja Sankila, silmätautien erikoislääkäri, LT

Silmätautien erikoislääkäri 2001. Tutkimuksia perinnöllisistä silmäsairauksista sekä perinnöllisestä kuulonäkövammaoireyhtymästä, Usherin syndroomasta. Väitöskirja perinnöllisestä silmäsairaudesta, korioideremiasta, 1991

Riitta Lahtinen, kommunikaatiopäällikkö, KT

Työskennellyt kuurosokeiden ja kuurojen yhteisössä 30 vuotta erilaisissa kuntoutuksen, oppimateriaalin tuottamisen ja kommunikaation kehittämisen projekteissa.

Toimintatavat

Kuurosokeusalan asiantuntijaryhmän konsultaatio voi liittyä kuurosokeuden diagnosoimiseen, tunnistamiseen, kartoitukseen, valituksiin tarvittaviin perusteluihin tai vastaaviin tarpeisiin.

Konsultoinnista laaditaan kirjallinen yhteenveto / suositus. Konsultaatio tapahtuu niiden asiakirjojen / sairauskertomusten pohjalta, joita ryhmälle on lähetetty.

Yhteydenotot

Asiantuntijaryhmään voivat ottaa yhteyttä yksittäiset lääkärit, sairaanhoitopiirit, kuntoutuksen parissa työskentelevät, asiakkaat ja heidän omaisensa. Konsultaatio on maksutonta.

Asiantuntijaryhmään saa yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kuurosokeusalan.asiantuntijaryhma@kuurosokeat.fi

Lisätietoja saa myös asiantuntijaryhmän vetäjältä Taru Kaajalta.


Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeusalan asiantuntijaryhmä
Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 25.9.2017 Webmaster