A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Palvelut | IT-palvelut | ICT-koulutuspalvelut

ICT-koulutuspalvelut

Kuurosokean henkilön tietokoneen käyttäminen perustuu usein apuvälineen avulla ruudun lukemiseen. Kuurosokea henkilö voi käyttää tietokonetta suurentamalla näyttöä riittävästi suurennusohjelmalla tai kuuntelemalla ruudulta välittyvää informaatiota puhesyntetisaattorin avulla tai lukien sormilla pistenäytöltä pistekirjoitus- eli braille-kirjoituksella. Apuvälineen hallinta on keskeinen avain tietokoneen välittämän tiedon saamiseen.

ICT-koulutuspalvelut tarjoavat vuosittain maksutonta tietokonekoulutusta aikuisille kuurosokeille tietokonetta käyttäville henkilöille. Ryhmämuotoisesti toteutettava koulutus pyrkii opetustilanteessa huomioimaan kuulo- ja näkövamman asettamat rajoitukset. Koulutustilanteen lähtökohdat ovat apuvälinelähtöinen koulutussisältö ja -materiaali, mukautettu etenemisvauhti ja sujuva kommunikaatio tulkkaus- ym. järjestelyillä.

Ryhmäkoulutuksessa otetaan huomioon myös kuurosokeiden kielelliset seikat, ja vuosittain ryhmäkoulutusta on erikseen tarjolla viittomakielisille tai puhekommunikaatiota käyttäville henkilöille. Koulutusviikot järjestetään Kuurosokeiden Toimintakeskuksessa Tampereella.

ICT-koulutuksen suunnittelu ja toteutus:

- Anne Metsäpuro, ICT-kouluttaja
- Maarit Patrikainen, ICT-kouluttaja

Ilmoittautumiset, tiedustelut ja toiveet osoitteeseen:

ict-koulutus@kuurosokeat.fi


Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 30.1.2019 Webmaster