A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Palvelut | Järjestötoiminta | Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen toiminta

Osallistumme kansainvälisten järjestöjen toimintaan ja kansainväliseen kuntoutus- ja koulutusyhteistyöhön. Monipuolinen kansainvälinen vuorovaikutus on vakiintunut yhdeksi tärkeäksi osaksi yhdistystämme. Toiminta kattaa pohjoismaisen, eurooppalaisen ja maailmanlaajuisesti tapahtuvan yhteistyön (kokoukset, konferenssit ja koulutukset) sekä tiedonvaihdon.

Näissä olemme mukana

Kuurosokeiden pohjoismainen yhteistyökomitea (DBNSK)

Pohjoismaisten yhdistysten puheenjohtajat kokoontuvat vuosittain. Kokouspaikka ja järjestelyt vuorottelevat kussakin Pohjoismaassa sovitun järjestyksen mukaisesti. DBNSK:n nimellä on toimittu vuodesta 2002 lähtien.

Euroopan Kuurosokeiden Liitto

The European Deafblind Union, EDBU

Liiton perustamisesta päätettiin Pohjoismaisten yhdistysten puheenjohtajien kokouksessa Tampereella 1999. Varsinainen perustava kokous pidettiin 22.10.2003 Fredericiassa Tanskassa. Päivän kunniaksi vietetään vuosittain Euroopan kuurosokeiden päivää. Tavoitteena on perustaa jokaiseen Euroopan maahan oma kuurosokeusjärjestö. Liitto pitää konferenssin ja yleiskokouksen neljän vuoden välein.

EdBU:lla on varsinaisia jäsenjärjestöjä vuonna 2018 yhteensä 20 maasta. Ne ovat seuraavat: Belgia, Bulgaria, Englanti, Espanja, Islanti, Italia, Kazakhstan, Kroatia, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Slovenia, Suomi, Tanska, Tshekki, Unkari ja Venäjä.

Seppo Jurvanen, Suomen Kuurosokeat ry:n puheenjohtaja vuosina 2000-2001 sekä 2008-2015, toimi EDBU:n varapuheenjohtajana poismenoonsa keväällä 2016 saakka.

Kuurosokeiden Maailmanliitto

The World Federation of the Deafblind, WFDB

Maailmanliitto on perustettu 2001 ja kokoontuu neljän vuoden välein, perinteisesti samaan aikaan Helen Keller maailmankonferenssin kanssa. Kuurosokeuden tunnustaminen ja tunnistaminen omana yhdistelmävammana ja kuurosokeiden elämän laadun parantaminen maailmanlaajuisesti ovat liiton tärkeimpiä tehtäviä.

WFDB:n hallituksen Euroopan alueellisena edustajana toimii Riku Virtanen (2014–2018).

NVC:n kuurosokeusala

Nordens Välfärdscenter NVC

Kuurosokeiden henkilöstön koulutuksesta vastaa Tukholmassa toimivan Pohjoismaisen hyvinvointikeskuksen, NVC:n (Nordens Välfärdscenter) kuurosokeusala (Dövblindområde). Mukana on kaikille tarkoitettuja peruskursseja, mutta myös räätälöityä täydennyskoulutusta. Pohjoismaisten resurssikeskusten johtajat tapaavat johtajafoorumissa vuosittain. Erilaiset verkostot keräävät ja levittävät tietoa kuurosokeudesta ja menetelmistä. Yksi verkostoista on vuonna 2002 perustettu Charge-verkosto. Verkostoon kuuluu ammattihenkilöstöä ja vanhempia kaikista Pohjoismaista, paitsi toistaiseksi Islannista. Verkoston tarkoituksena on kerätä, kehittää, luoda ja levittää tietoa Charge-oireyhtymästä vanhemmille ja moniammatillisille asiantuntijoille sekä päinvastoin.

Kuurosokeusalan ammattilaisten verkosto

Deafblind International DbI

Suomalaiset ovat olleet aktiivisesti mukana DbI:n toiminnassa. DbI järjestää maailmanlaajuisia konferensseja joka neljäs vuosi ja ajankohtaisia asioita käsitteleviä konferensseja niiden välissä.

Lähialueyhteistyö

Kalottialueen (Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoisten alueiden) yhteistyötä on ollut jo vuosien ajan. Viron kuurosokeustyötä tuetaan jatkamalla yhteistyötä Viron yhdistyksen kanssa. Heitä on mm. kutsuttu kursseille Suomeen.

Muuta

Yhdistyksemme järjesti vuoden 2005 kesäkuun alussa Helen Keller maailmankonferenssin ja Kuurosokeiden Maailmanliiton yleiskokouksen Tampereella, Tampere-talolla. Monet henkilöt ulkomaita myöten ovat kiitelleet onnistuneen suurtapahtuman järjestämisestä. Kesäkuussa 2006 järjestettiin Helsingissä, Valkeassa talossa ensimmäinen Pohjoismainen Charge-konferenssi. Suomen Kuurosokeat ry isännöi myös Euroopan kuurosokeiden kuntoutumis- ja kulttuuriviikkoa (ERCW) elokuun ensimmäisellä viikolla 2011, tapahtuma järjestettiin Tuusulassa, Majatalo Onnelassa.

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 3.10.2018 Webmaster