A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Yhteystiedot | Reittikuvailu | Suomen Kuurosokeat ry keskustoimiston kuvailu

Suomen Kuurosokeat ry:n keskustoimiston kuvailu

Suomen Kuurosokeat ry:n keskustoimisto sijaitsee Tampereen Hervannassa osoitteessa Virtainpolku 2C. Keskustoimisto on Kuurosokeiden Toimintakeskuksen C-rakennuksessa. Kuvaillut tilat ovat C-rakennus, eteinen, käytäväkokoustila ja konttori.

C-rakennus

C-rakennus on yksikerroksinen punatiilinen rakennus. Keskustoimiston ovi löytyy rakennuksen oikealta laidalta. Ovi on lasia ja siinä on tummanharmaat karmit. Ovessa lukee Suomen Kuurosokeat ry. Ovikello löytyy vasemmalta ovenkahvan vierestä. Ovikello on valkoinen, neliönmuotoinen ja sen keskellä on harmaa painike.

Eteinen

Eteisessä heti oikealla on kaksi ovea. Ensimmäinen on lämpökaappi ja toinen on tietoverkkokaappi. Ovet aukeavat vain avaimella. Ovien jälkeen oikealle avautuu käytävä keittiöön. Käytävän jälkeen oikealla on ovi kokoustilaan. Pääovesta tultaessa vasemmalla on ovi invalidi wc:hen. Wc:n oven jälkeen on naulakko, jossa koukut roikkuvat hattuhyllyn alapuolella. Hattuhylly on noin 160 senttimetri korkeudella ja sen kulmaan voi lyödä päänsä vasemmalle jatkettaessa.

Käytävä

Naulakon jälkeen vasemmalle aukeaa pitkä käytävä, jonka varrella ovat ovet työntekijöiden työhuoneisiin ja perällä on avotyötila. Työhuoneiden ovissa on tummanharmaat karmit ja ne ovat sisennettyjä. Käytävän oikeassa laidassa ensimmäisenä on järjestöohjaaja Kai Leinosen työhuoneen ovi. Kain oven jälkeen on sisentämätön ovi sähkökaappiin. Ovessa on vaaleanharmaat karmit. Käytävä jatkuu niin, että seinässä on metallinen kaide. Kaiteen lopussa on viestinnän asiantuntija ja päätoimittaja Heidi Häyrysen ja sisällöntuottaja Jaakko Evosen työhuone. Seuraavaksi on lyhyt kaide, jonka jälkeen on talouspäällikkö Janika Lannen työhuone. Ovien jälkeen käytävä jatkuu hetken ja sen jälkeen oikealle avautuu avotyötila. Eteisestä tultaessa käytävän vasemmassa reunassa on kaide ja sitten on ensin ovi wc:hen. Wc:n ovi ei ole sisennetty ja se aukeaa käytävälle. Seuraavaksi on vasemmalla seinässä lyhyt kaiteenpätkä, jonka jälkeen on palkanlaskija Virpi Turusen työhuoneen ovi. Työhuoneen oven jälkeen seinässä on kapea ikkuna. Seuraavaksi on aluepäällikkö Taru Kaajan työhuoneen ovi. Tarun oven jälkeen seinässä on jälleen kaide, jonka puolessa välissä avotyötila aukeaa oikealla. Kaiteen päässä sijaitsee taloushallinnon assistentti Janette Suomisen työhuoneen ovi. Työhuoneen jälkeen nurkassa on ovi ilmastointikonehuoneeseen. Konehuoneen jälkeen tulee vastaan kulma, jonka takaa jatkuu avotyötila.

Kokoustila

Kokoustilan ovi aukeaa sisäänpäin ja ovi on suorakaiteen huoneen oikeassa nurkassa. Vasemmalle huoneessa kuljettaessa seinään on upotettu kolme lasista liukuovikaappia. Vasemmalla lyhyellä seinällä on ovi ulos ja sen jälkeen ikkuna. Ikkunan jälkeen on huoneen kulma. Kulman jälkeen seinää pitkin kulkee lantionkorkeuden yläpuolella johtosuoja, jossa on pistorasioita. Oven viereisellä seinällä on vyötärön korkuiset lipastot. Huoneessa oikealla on neliskulmainen pöytä, jossa on 10 istumapaikkaa.

Avokonttori

Käytävän päädyssä on avokonttori, jossa on kolme työpistettä tilan oikealla seinustalla. Tilan keskellä on pöytä, jolla on tulostin sekä toimistotarvikkeita. Tilan oikeassa reunassa on ikkunoita sekä ovi ulos. Työpisteiden pöydät ovat ikkunaseinästä tilan keskelle päin poikittain. Käytävän oikeaa reunaa tultaessa avokonttorin kulman takana on johtosuoja, jossa on pistorasioita. Ensimmäisenä kulman takana on kommunikaatiopäällikkö Riitta Lahtisen työpiste. Riitan työpisteen kanssa vastakkain on IT-päällikkö Marko Vainiomaan työpiste. Tulostinpöytä on Riitan ja Markon työpisteiden päädyssä. Markon työpisteen takana, edelleen ikkuna seinällä, on järjestöohjaaja Milla Lindhin työpiste. Millan työpisteen takana on avokonttorin takaseinä, jolla on korkeita toimistokaappeja.

Lyhennetty opinnäytetyöstä: Heikintalo Jenni. Sen kulmaan voi lyödä päänsä - Sisätilan reittikuvailu Suomen Kuurosokeat ry:n keskustoimistoon. 2018. Viittomakielen ja tulkkauksen koulutus. Diakonia-ammattikorkeakoulu.


Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 13.6.2018 Webmaster