A- | A+ | Sivukartta
 
Olet tässä: Etusivu | Tietoa kuurosokeudesta | Ryhmät ja aiheuttajat | Charge-oireyhtymä

CHARGE-oireyhtymä

CHARGE-termiin liittyen käytetään nykyään yleisesti rinnan sekä CHARGE-assosiaatio että CHARGE-oireyhtymä nimitystä. Termillä tarkoitetaan samanaikaisesti esiintyvää synnynnäistä oirekokonaisuutta, jonka perussyytä ei tunneta. Sana CHARGE muodostuu englanninkielisistä termeistä Coloboma, Heart Defect, Atresia Chonae, Retarded Growth and Development, Genital Hypoplasia ja Ear Anomalities/Deafness.

CHARGE -oireyhtymä on nykyisin hyvin yleinen synnynnäisen kuurosokeuden syy ja siihen liittyy lisäksi useita muita haasteita ja ongelmia. Vammat ja niiden aiheuttamat haitat ovat erilaisia jokaisella yksilöllä. Kehitystaso vaihtelee normaalista vaikeaan kehitysvammaan. Vaikeudet eivät rajoitu vain näköön ja kuuloon vaan myös muihin aistituntemuksiin kutentasapainon, tunnon, kosketuksen, paineen, hajun ja lämpötilan aistimiseen.

CHARGE -oireyhtymä on erittäin monitahoinen yhdistelmävamma ja se muodostaa hyvin suuren haasteen näiden henkilöiden kuntoutukselle. Vammojen ja yhdistelmien vaikutukset muuttuvat ajan kuluessa. Siksi kasvatus- ja kuntoutumistilanne muotoutuu jatkuvasti uudelleen.Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Sivun alkuun

Kuurosokeiden omaehtoinen, itsenäinen ja hyvä elämä tasavertaisessa yhteiskunnassa
Olemme Facebookissa Suomen Kuurosokeat ry

Päivitetty: 8.12.2013 Webmaster