Hervannan virkistyskerho

Seuraava virkistyskerho on 11.10. klo 13-15. Lähdemme silloin tutustumaan Dammenbergin Suklaatehtaaseen Lempäälään. Ilmoittautuminen viimeistään 26.9. Eerikalle tai Tanja Välimäelle.

Seuraavaksi pieni esittely suklaatehtaan historiasta. Dammenbergin tarina alkoi vuonna 1994, jolloin käsintehtyihin suklaisiin erikoistunut pieni suklaatehdas aloitti toimintansa Tampereen Multisillassa.

Vuonna 2003: Suklaatehdas sai uudet omistajat, kun kaakaopavun paahtamiseen tarttui aviopari Marko ja Kirsi Iso-Kungas. He saivat idean lähteä kehittämään suklaatehdasta aivan uudenlaiseen suuntaan. Marko, koulutukseltaan elintarvikeinsinööri, sairastaa diabetesta, mikä asettaa vaatimuksia ruokavaliolle. Yhdessä allergioihin erikoistuneen sairaanhoitajavaimonsa Kirsin kanssa he aloittivat allergiavapaiden suklaiden tuotekehityksen.

Vuonna 2008: Perheyrityksen intohimo allergiavapaisiin suklaisiin tuotti pikkuhiljaa tulosta. Suklaat saivat vannoutuneita ystäviä allergikoista, diabeetikoista, keliaakikoista ym. erikoisruokavaliota noudattavista. Tarvittiin lisää kapasiteettia. Uusi, entistä nykyaikaisempi suklaatehdas aloitti toimintansa Tampereen kupeessa, Lempäälän Sääksjärvellä.

Vuonna 2010: Dammenbergin uniikit suklaat herättivät kiinnostusta ympäri maailmaa. Vientisopimuksia solmittiin, ensin Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan, pian myös mm. USA:han, Japaniin, Kiinaan, Israeliin ja Arabian niemimaalle.

 Vuonna 2017: Suklaan valmistus haluttiin kokonaan omiin käsiin, kaakaopapujen paahtamisesta lähtien. Dammenbergin suklaatehtaalla käynnistettiin kaakaopapujen paahto ja massan valmistus, millä haluttiin varmistaa suklaan korkea laatu, puhtaus ja herkullisuus.

 Vuonna 2020: Ruoka-aine-allergiat lisääntyvät koko ajan teollistuneissa maissa – esimerkiksi USA:ssa jopa 40 prosenttia väestöstä kärsii jostain ruoka-aineallergiasta. Tämä pitää Dammenbergin perheyrityksen ja sen kymmenen työntekijää kiireisenä – valmistamassa suklaata, jonka sielu on puhtaudessa.