Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Apuvälinetapahtuma 2023

9.11. -08:00 - 11.11. -16:00

Suomen Kuurosokeat ry on mukana apuvälinemessuilla osastolla 93.

Ohjelma osastollamme (muutokset ovat mahdollisia):

9.11. Torstai klo 9-17

10–11 Kysy kuurosokeudesta! Kysy kuulonäkövammaisten ja kuurosokeiden kuntoutuksesta ja kursseista. Järjestöohjaaja Milla Lindh ja palveluvastaava, kuntoutus Hanna Tenhunen.

11–13 Vaikea kuulla, vaikea nähdä, mikä avuksi? Termillä kuurosokea viitataan aina kuurosokeisiin sekä vaikeasti kuulonäkövammaisiin. Esittelyssä kommunikaatiopalveluita sekä kuntoutusta. Tarjoamme helpotusta ja ideoita kommunikointiin sekä esittelemme vaihtoehtoisia kommunikointitapoja vauvasta vaariin. Palveluvastaava, kuntoutus Hanna Tenhunen ja johtava kommunikaatioasiantuntija Riitta Lahtinen.

13–14 Asumispalvelut ja kotipolku. Palveluasuminen Kuurosokeiden Toimintakeskuksella tai vuokra-asuminen VTS Ristontalossa. Kotiin tuotettavat palvelut Pirkanmaalla. Asiakkuusvastaava, asumisen palvelut Heli Virintie ja Kotipolun koordinaattori Kati Niemi.

14–15 Aluepalvelut. Aluepalveluiden palveluasiantuntijat ovat kaikenikäisten kuulonäkövammaisten, heidän perheidensä ja lähipiirinsä sekä viranomaisten käytettävissä. Tule kysymään kuulonäkövammaan liittyvistä asioista tai palveluihin ohjaamisesta. Palveluasiantuntija Harri Peltola ja Tytti Kauppinen.

HappyHour 15–17 Kysy kuurosokealta! Kokeile miltä maailma tuntuu valkoisen kepin kautta. Löydätkö perille? Kokeile maailmaa ja kommunikoi erilaisella tavalla. Järjestöohjaaja Milla Lindh ja järjestötyöntekijä Aarne Pirkola.

10.11. Perjantai klo 9-17

9–10 ICT-palvelut tavattavissa. Kysy etätuesta, koulutuksesta sekä tietokoneen käytöstä apuvälineen käyttäjän näkökulmasta. ICT-asiantuntija Seppo Tero ja sisällöntuottaja Jaakko Evonen.

10–11 Kysy kuurosokeudesta ja kommunikaatiosta! Järjestöohjaaja Milla Lindh ja järjestötyöntekijä Aarne Pirkola.

11–12 Vaikea kuulla, vaikea nähdä, mikä avuksi? Termillä kuurosokea viitataan aina kuurosokeisiin sekä vaikeasti kuulonäkövammaisiin. Esittelyssä kommunikaatiopalveluita sekä kuntoutusta. Tarjoamme helpotusta ja ideoita kommunikointiin sekä esittelemme vaihtoehtoisia kommunikointitapoja vauvasta vaariin. Palveluvastaava, kuntoutus Hanna Tenhunen ja kommunikaatioasiantuntija Marianne Ojanen.

12–13 Kuulonäkövammaisten kuntoutusohjaus ja kommunikaatio., Kuntoutusohjaaja Kaisa Surakka ja kommunikaatioasiantuntija Marianne Ojanen

13–14 Kuulonäkövammaisen kuntoutus ja kurssit. Palveluasuminen Kuurosokeiden Toimintakeskuksella tai vuokra-asuminen VTS Ristontalossa. Palveluvastaava, kuntoutus Hanna Tenhunen ja palveluvastaava, palveluasuminen Tanja Ahonen.

14–15 ICT-palvelut tavattavissa. Kysy etätuesta, koulutuksesta sekä tietokoneen käytöstä apuvälineen käyttäjän näkökulmasta. ICT-kouluttaja Olli Vaasheimo ja järjestöohjaaja Milla Lindh

15–16 Pistekirjoitus ja kuurosokeat. Kokeile pistekirjoitusta! Pistekirjoituksen ohjaaja Susanna Hannu ja järjestötyöntekijä Aarne Pirkola

16–17 Palveluasuminen Kuurosokeiden Toimintakeskuksella tai vuokra-asuminen VTS Ristontalossa. Palveluvastaava, palveluasuminen Tanja Ahonen ja asumispalvelun työntekijä.

11.11. Lauantai klo 10-16

10–11 Tule kokeilemaan tunnusteltavia pelejä! Palveluasiantuntija Tytti Kauppinen ja järjestöohjaaja Milla Lindh.

11–12 Kysy lasten ja nuorten palveluistamme. Mitä toimintaa yhdistys tarjoaa kuulonäkövammaisille lapsille ja nuorille sekä perheille? Kuntoutustyöntekijä Eveliina Järvenpää ja järjestöohjaaja Milla Lindh.

12–13 Tuntosarvi-lehti ja muu yhdistyksen viestintä. Viestinnän asiantuntija/ Päätoimittaja Anne Metsäpuro

13–14 Vaikea kuulla, vaikea nähdä, mikä avuksi? Termi kuurosokea määritelmänä sisältää kaksoisaistivamman eli kuulon ja näön yksilölliset yhteisvaikutukset toimintakykyyn. Tarjoamme tietoa, tukea ja vaihtoehtoja arjen toimintoihin vauvasta vaariin. Esittelijänä kuntoutustyöntekijä Eveliina Järvenpää.

14–15 Kysy lasten ja nuorten kuntoutuksesta. Kysy kursseista ja leireistä sekä vertaistukitoiminnasta. Kuntoutustyöntekijä Eveliina Järvenpää ja järjestöohjaaja Milla Lindh.

15–16 Kysy mitä vaan! järjestöohjaaja Milla Lindh ja Viestinnän asiantuntija/ Päätoimittaja Anne Metsäpuro.

Tervetuloa messuille!

https://apuvaline.expomark.fi/messuinfo/

 

Tiedot

Alkaa:
9.11. -08:00
Loppuu:
11.11. -16:00

Tapahtumapaikka

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Ilmailunkatu 20
Tampere,
+ Google Map

Järjestäjä

Suomen Kuurosokeat ry