ICT-koulutuksen joulukuun teemapäivät

ICT-palveluiden ICT-koulutus järjestää neljä teemapäivää joulukuussa Kuurosokeiden Toimintakeskuksessa Tampereella. Koulutus on tarkoitettu kuurosokeille ja kuulonäkövammaisille tietokoneen käyttäjille, jotka hallitsevat näppäimistön käytön.

Koulutus on asiakkaille maksutonta, siihen kuuluvat ruokailut ja oppilaat voivat tarvittaessa majoittua Toimintakeskuksella. ICT-koulutus korvaa matkat yleisillä kulkuneuvoilla kotoa Toimintakeskukselle ja takaisin.

 

Teemapäivät asiakkaiden toivomista aiheista (4 päivää)

Aika: 2. – 5.12.2019 (Viikko 49)

 

Maanantai 2.12.2019 kello 9 – 16

Ruuan verkkokaupat

Tutustumme ruuan tilaamiseen verkkokaupasta. Opettelemme käyttämään K-ruoka ja S-kaupan Foodie -sivustoja sekä Fiksuruoka ja Matsmart -palveluita. Ota etukorttisi mukaan profiilin tekoa varten.

 

Tiistai 3.12.2019 kello 9 – 16

Ifolor-kuvakalenteri

Teemme valokuvakuvakalenterin omista valokuvista Ifolor – Designer -ohjelmalla. Tuo mukanasi ainakin 20 hyvälaatuista digitaalista valokuvaa (kuvattu kameran parhailla asetuksilla) muistitikulla. Oppilaat maksavat tekemänsä kuvakalenterin itse, kalenteri toimitetaan kotiin laskun kera.

 

Keskiviikko 4.12.2019 kello 9 – 16

iPhone

Harjoittelemme iPhone -puhelimen käyttöä. Tutustumme Sirin käyttöön ja harjoittelemme internetin selaamista Safarilla ja Kalenterin hyödyntämistä. Lisäksi tutkimme varmuuskopiointia, sovellusten asentamista ja päivityksiä. Oppilailla on oltava oma puhelin mukana.

 

Torstai 5.12.2019 kello 9 – 16

Jouluinen korttipaja

Teemme omia joulukortteja. Ota mukaasi esimerkiksi paperivalokuvia tai muita kuvia, vanhoja postikortteja, erilaisia kankaita, pitsejä, koruja, pikku muistoesineitä ja jouluisia tavaroita sekä paljon mielikuvitusta! ICT-kouluttajat varaavat myös erilaista materiaalia kaikkien käyttöön. Tarvikkeista jokainen suunnittelee ja skannaa itselleen kuvia, jotka tulostamme joulukorteiksi.

 

Kohderyhmä: Teemapäivät soveltuvat sekä viittomakielisille että puheella kommunikoiville henkilöille, viittomakielisillä oppilailla on oltava oma tulkki. Oppilaat voivat osallistua yhteen tai useampaan päivään. Päivien aikana on aikaa oppilaiden kysymyksille.

 

Ilmoittautumiset 8.11.2019 mennessä osoitteeseen:
ict-koulutus@kuurosokeat.fi