Kurssit: Koe tunne

Aika: 14.-18.11.2022

Paikka: Suomen Kuurosokeat ry Toimintakeskus, Insinöörinkatu 10, 33720 Tampere

Kohderyhmä: Kurssi on suunnattu syntymästään kuurosokealle alle 16-vuotiaalle lapselle/nuorelle sekä yhdelle omaiselle.

Ensisijaisesti kursseille valitaan henkilöt, jotka eivät ole osallistuneet kursseillemme aiemmin. Muuten valintakriteerit ovat kurssikohtaisia. Kurssille otetaan kahdeksan (8) osallistujaa.

Tavoite ja sisältö: Tavoitteena on, että osallistuja pääsee harjoittelemaan ryhmässä toimimisen taitoja yhteisen toiminnan äärellä. Omainen oppii tukemaan läheistään arjessa muun muassa harjoittelemalla keinoja tukea osallisuutta eri tavoin, sekä kokeilemalla erilaisia kommunikaatiotapoja. Osallistuja ja omainen saavat tietoa, vertaistukea sekä tukea arjen toimintoihin ja niissä suoriutumiseen. Kurssilla on yhteistä toimintaa sekä keskusteluluentoja omaisille. Ohjelma on osittain yhteistä ja osittain eriteltyä.

Kustannukset kurssilaisille: Majoitus ja ateriat ovat kurssilaisille ilmaisia. Kurssipaikan lähellä asuville on mahdollista osallistua kurssille myös avomuotoisesti, eli kurssille voi osallistua päivisin ja yöpyä kotona.

Matkat korvataan halvimman julkisen (linja-auto/juna) matkustustavan mukaisesti, omavastuuosuuden ylittävältä osalta. Omavastuu on 25 €/matka eli yhteensä 50 €. Kurssimatkoista on tehtävä matkakorvaushakemus, jonka liitteeksi tarvitaan kuitit matkustamisesta.

Osallistujat on vakuutettu kurssin ajan.

Yhteyshenkilö: Kurssisuunnittelija Sanna Säämäki p. 044 491 6495 (myös tekstiviesti ja WhatsApp-viestit), sanna.saamaki@kuurosokeat.fi

Hakeminen: Sähköisesti verkossa hakulomakkeella

tai lähetä paperinen hakemus osoitteeseen:

Suomen Kuurosokeat ry, Sanna Säämäki, Insinöörinkatu 10, 33720 Tampere.

Lähetä hakemuksesi 10.10.2022 mennessä.