Kurssit: Perhekurssi, alle 18-vuotiaiden Usher-lasten perheet

Ajankohta: 14.-17.6.2022

Paikka: Kylpylähotelli Aulanko, Hämeenlinna

Kohderyhmä: Kurssille otetaan perheitä, joissa on alle 18-vuotias Usher-lapsi. Kurssille valitaan 6–8 perhettä riippuen perheiden koosta.

Tavoite ja sisältö: Kurssin tavoitteena on perheiden jaksamisen lisääminen. Kurssi tarjoaa perheille mahdollisuuden pohtia, jakaa ja kehittää vertaisryhmissä erityisesti haasteellisissa tilanteissa selviytymistä. Kurssilla on luentoja ja keskusteluja lapsen psyykkisestä hyvinvoinnista ja oireilusta, lapsen itsetunnon tukemisesta, perheen ja sen jäsenien jaksamisesta, näkemisestä ja kuulemisesta sekä niiden apuvälineistä kommunikaatiosta sekä erilaisista tukipalveluista. Mukana on lisäksi toiminnallista ohjelmaa. Osa ohjelmasta toteutetaan lapsille ja vanhemmille erikseen.

Kustannukset kurssilaisille: Majoitus ja ateriat ovat kurssilaisille ilmaisia. Kurssipaikan lähellä asuville on mahdollista osallistua kurssille myös avomuotoisesti, eli kurssille voi osallistua päivisin ja yöpyä kotona.

Matkat korvataan halvimman julkisen (linja-auto/juna) matkustustavan mukaisesti, omavastuuosuuden ylittävältä osalta. Omavastuu on 25 €/matka eli yhteensä 50 €. Kurssimatkoista on tehtävä matkakorvaushakemus, jonka liitteeksi tarvitaan kuitit matkustamisesta.

Osallistujat on vakuutettu kurssin ajan.

Yhteyshenkilö: Kurssisuunnittelija Sanna Säämäki p. 040-491 6495 (myös tekstiviesti ja WhatsApp), sanna.saamaki@kuurosokeat.fi

Hakeminen: Sähköisesti 26.5.2022 mennessä lomakkeella