Kurssit: Vaikea kuulla, vaikea nähdä

Ajankohta: 3.-7.10.2022

Paikka: Suomen Kuurosokeat ry Toimintakeskus, Tampere

Kohderyhmä: Aikuiset kuulonäkövammaiset. Kuulonäkövamman kanssa eläminen voi olla sinulle jo pitkältä ajalta tuttua tai kuulosi ja näkösi ovat vasta alkaneet heikentyä.

Ensisijaisesti kursseille valitaan henkilöt, jotka eivät ole osallistuneet kursseillemme aiemmin. Muuten valintakriteerit ovat kurssikohtaisia.

Tavoite ja sisältö: Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla kuulo ja näkö ovat heikentyneet. Arkinen elämäsi tuottaa sinulle haasteita, mutta selviät vielä melko itsenäisesti. Kaipaat vinkkejä itsenäisen elämän tueksi.

Kurssilla annetaan tietoa palveluista ja apuvälineistä sekä vinkkejä arjen helpotukseksi. Ohjelmassa on keskusteluja sekä toiminnallisia harjoituksia vertaisryhmässä. Teemoina muun muassa apuvälineet, erilaiset palvelut, turvallinen liikkuminen ja tiedonsaanti.

Kustannukset kurssilaisille: Majoitus ja ateriat ovat kurssilaisille ilmaisia. Kurssipaikan lähellä asuville on mahdollista osallistua kurssille myös avomuotoisesti, eli kurssille voi osallistua päivisin ja yöpyä kotona.

Matkat korvataan halvimman julkisen (linja-auto/juna) matkustustavan mukaisesti, omavastuuosuuden ylittävältä osalta. Omavastuu on 25 €/matka eli yhteensä 50 €. Kurssimatkoista on tehtävä matkakorvaushakemus, jonka liitteeksi tarvitaan kuitit matkustamisesta.

Osallistujat on vakuutettu kurssin ajan.

Yhteyshenkilö: Kurssisuunnittelija Sanna Säämäki p. 044 491 6495 (myös tekstiviesti ja WhatsApp-viestit), sanna.saamaki@kuurosokeat.fi

Hakeminen: Sähköisesti verkossa hakulomakkeella

tai lähetä paperinen hakemus osoitteeseen:

Suomen Kuurosokeat ry, Sanna Säämäki, Insinöörinkatu 10, 33720 Tampere.

Lähetä hakemuksesi 1.9.2022 mennessä.