Kuulonäkövammainen lapsi perheessä -kurssi

Kuulonäkövammainen lapsi perheessä

Toimintakykyä muutoksessa (entinen sopeutumisvalmennus)


Ajankohta:
3.-6.12.2021

Paikka: Kuurosokeiden Toimintakeskus, Insinöörinkatu 10, Tampere

Kohderyhmä: Perheet, joissa on alakouluikäinen (esikoulu- 6.luokka), kuulonäkövammainen lapsi, tai lapsi, jolla on kuulokojeet ja haasteita näkemisessä. Lapsi kuuluu yleisopetuksen piiriin; hän voi opiskella pienryhmässä, erityisluokassa tai osa oppiaineista voi olla yksilöllistetty.

Kurssille valitaan ensisijaisesti perheet, jotka eivät ole aiemmin olleet Suomen Kuurosokeat ry:n toteuttamilla perhekursseilla.

Kurssille otetaan viisi (5) perhettä.

Tavoite ja sisältö: Kurssi tarjoaa perheille mahdollisuuden pohtia, jakaa ja kehittää vertaisryhmissä erityisesti haasteellisissa tilanteissa selviytymistä. Kurssilla on asiantuntijaluentoja, keskusteluja lapsen psyykkisestä hyvinvoinnista ja oireilusta, lapsen itsetunnon tukemisesta sekä koko perheen jaksamisesta. Ajankohtaista asiantuntijatietoa saa myös näkemisestä ja kuulemisesta sekä kommunikaatiosta. Mukana on lisäksi toiminnallista ohjelmaa. Osa ohjelmasta toteutetaan lapsille ja vanhemmille erikseen.

Kustannukset kurssilaisille: Matkakulujen omavastuu on 25 € / suunta, menopaluu 50 €. Majoitus ja ateriat ovat kurssilaisille ilmaisia. Osallistujat on vakuutettu kurssin ajan.

Yhteyshenkilö: Kurssisuunnittelija Kaisa Surakka p. 040-545 0438 (myös tekstiviesti ja WhatsApp), kaisa.surakka@kuurosokeat.fi Tavoitettavissa maanantai- keskiviikko.

Hakeminen: Sähköisesti tässä osoitteessa

tai lähetä paperinen hakemus osoitteeseen:

Suomen Kuurosokeat ry, Taru Kaaja, Insinöörinkatu 10, 33720 Tampere.

Lähetä hakemuksesi 4.11.2021 mennessä.

Perhekurssin tiedot (PDF)