Voimavaroja vahvistava toiminta

 

Kuurosokeat Keilailijat (KSK) -kerhon keilaajat kilpailevat aktiivisesti. Kuvassa neljä henkilöä keilaradan edessä keilapallot kädessä. Kaikilla on mustat kisapuvut.

Voimavaroja vahvistava toiminta tarjoaa mahdollisuuksia osallistua, oppia, retkeillä ja harrastaa yhdessä muiden kuurosokeiden kanssa. Toimintaan ovat tervetulleita myös omaiset ja kuurosokeiden lähiverkosto.

Kerhot

Vapaaehtoiset kerhonvetäjät järjestävät paikallista ja valtakunnallista kerhotoimintaa. Mukaan voi tulla kuka tahansa kuurosokea tai kuulonäkövammainen henkilö. Myös omaiset ja muut lähihenkilöt ovat tervetulleita.

Paikalliset kerhot järjestävät kerhotapaamisia ja retkiä. Kerhoissa vierailee asiantuntijoita, kuten apuväline-esittelijöitä ja vammaispalvelun työntekijöitä. Kerhot ovat matalan kynnyksen toimintaa, joissa tärkeää on paikallisuus ja vertaistuki. Kerhoja on Vaasassa, Oulussa, Porissa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Tampereella. Lisäksi palveluasukkailla on oma kerhonsa Hervannassa.

Valtakunnallisia kerhoja ovat Shakkikerho, Viittojat-kerho, Vaelluskerho Jutaajat, Kuurosokeat Keilailijat ja Kalakaverit sekä lisäksi Nuorten toimikunta.

Ulkoshakin peluuta aurinkoisena päivänä. Tulkki auttaa pelitilanteen hahmottamisessa.

 

Leirit

Vuosittain järjestetään erilaisia esimerkiksi liikunta-, keila- ja nuorten leiri. Lisäksi järjestetään seurakunnan kanssa yhteistyössä hengellinen leiri. Tapahtumiin rekrytoidaan kuurosokeita vertaisohjaajia.

Lisätietoja:

Milla Lindh
järjestöohjaaja
040 774 9207
milla.lindh(at)kuurosokeat.fi

Toimintapäivät

Ohjaajat organisoivat opintopiirejä, tutustumistilaisuuksia ja asiakaslähtöistä toimintaa Helsingissä ja Tampereella. Kuurosokeiden Toimintakeskuksen esteettömissä tiloissa opintopiirejä toteutetaan yhteistyössä Ahjolan kansalaisopiston kanssa. Kuurosokeille järjestetään omia kuntosalivuoroja.

Toiminnassa keskeistä on kuurosokeiden elinikäinen oppiminen. Vertaisryhmissä ehkäistään syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. Tule mukaan sellaisena kuin olet.

Tampereen Toimintapäivät
ohjaaja Mari Saarikoski
040 588 4238
mari.saarikoski(at)kuurosokeat.fi
Tampereen Toimintapäivien Facebook-sivu

Helsingin Toimintapäivät (pääkaupunkiseudun alue)
ohjaaja Anita Palo
040 837 7896 (vain tekstiviestit WhatsApp)
anita.palo(at)kuurosokeat.fi
Helsingin Toimintapäivien Facebook-sivu

Opintopiireissä voi kehittyä myös sarjakuvapiirtäjänä. Lähikuva kynää pitävästä kädestä, joka piirtää.