Yhdistyksen uusi historiikki julkistettiin

 

Suomen Kuurosokeat ry:n uuden historiikkirjan ”Yksilöllisiä kohtaamisia – Suomen Kuurosokeat ry 50 vuotta” virallinen esittely pidettiin juhlawebinaarissa 16.12.2021. Esittelytilaisuutta pääsi seuraamaan Teams-etäyhteydellä. Kirjan äärelle johdattelivat yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Tuula Hartikainen ja toiminnanjohtaja Risto Hoikkanen. Tapahtumassa kuultiin kiinnostavia poimintoja yhdistyksen historiasta eri vuosikymmeniltä Risto Hoikkasen kertomana.

Historiikkikirja kertoo yhdistyksen tarinan 1970-luvulta nykypäivään asti. Kuurosokeat perustivat aikanaan yhdistyksen, jotta kuurosokeiden ja kuulonäkövammaisten asiat huomioitaisiin yhteiskunnassa.  Historiikin ovat toimittaneet Eetu Seppänen ja Merja Kovanen. Seppänen kirjoitti kirjan ensivaiheen tekstin ja Kovanen viimeisteli kirjan julkaisuvalmiiksi. Tilaisuudessa kuultiin myös Seppäsen haastattelu. Jenny ja Antti Wihurin rahasto myönsi historiikin tekemiseen 10 000 euron apurahan. Lisäksi yhdistys on tukenut kirjan tekemistä.

Kirja on tilattavissa sähköisesti yhdistyksen verkkosivuilta. Vuodelle 2022 on historiikista on suunnitteilla myös muita versioita.