Kurssit ja tapahtumat

Yleistä

Vertaistuelliset kurssit ja tapahtumat on tarkoitettu eri-ikäisille kuurosokeille ja kuulonäkövammaisille henkilöille. Kursseilla ja tapahtumissa saadaan tarvittavia taitoja ja tietoja, joita tarvitaan kuulonäkövammaisen arjen tueksi. Kursseilla ja tapahtumissa keskeisinä teemoina ovat kommunikaatio, turvallinen liikkuminen, tiedonsaanti sekä hyvinvointi. Ryhmän antama vertaistuki on tärkeä osa kurssia.

Kursseilla toimitaan ryhmissä ja niiden kesto on neljä päivää. Kursseille otetaan kahdeksan kurssilaista. Vertaistuelliset tapahtumat ovat myös teemallisia ja pituudeltaan kolme päivää. Tapahtumiin otetaan 12 osallistujaa.

Ensisijaisesti kursseille ja tapahtumiin valitaan henkilöt, jotka eivät ole osallistuneet kurssitoimintaan aiemmin. Hakulomakkeessa kysytään hakemisen syytä, sillä henkilökohtainen kurssitarve vaikuttaa myös valintoihin. Myös läheiset voivat hakea mukaan. Tällöin he täyttävät oman hakemuksen. Kurssit ja tapahtumat ovat STEA-rahoitteista toimintaa.

Kurssien ja tapahtumien ohjelma ja täysihoito ovat osallistujille maksuttomia. Matkat korvataan halvimman julkisen (linja-auto/juna) matkustustavan mukaisesti. Matkojen oma vastuu on 25 €/ suunta. Oman auton käytöstä korvaus on 0,33 €/km. Matkakuluja voi hakea jälkikäteen kuitteja vastaan.

Huomioitavaa

Kurssille ja tapahtumiin hakiessa on hyvä huomioida seuraavat asiat:

  • Osallistuja tilaa itse tarvitsemansa tulkit. Kursseilla ei ole yleistulkkausta.
  • Kurssit ja tapahtumat on tarkoitettu omatoimisille osallistujille. Mikäli osallistuja tarvitsee apua liikkumisessa tai päivittäistoiminnoissa, hänen tulee järjestää henkilökohtainen avustaja kurssille mukaan. Kurssilla ei ole henkilökohtaista avustavaa työntekijää.  Yhdistys ei vastaa avustajan kustannuksista, vaan ne haetaan sosiaalipalveluista.
  • Kurssille hakeutuvan on hyvä arvioida, että terveydentila ja fyysinen kunto ovat riittävän hyvät aktiiviseen ryhmässä toimimiseen.  Kurssityössä emme huolehdi osallistujan lääkityksistä, vaan osallistuja vastaa itse oman lääkityksen järjestelyistä.

Hakeminen

Kursseille haetaan sähköisen linkin kautta verkkosivuillamme. Vaihtoehtoisesti voi hakea paperilomakkeella, joka lähetetään osoitteeseen Suomen Kuurosokeat ry, Sanna Säämäki, Insinöörinkatu 10, 33720 Tampere.

Tulevaa toimintaa

Mielen ja kehon hyvinvointikurssi aikuisille

Mielen ja kehon hyvinvointikurssi senioreille

Kaikilla aisteilla -kurssi

Perhekurssi (kuulonäkövammainen lapsi perheessä , teema muuttunut)

Liikuntaleiri

Naisten kurssi

Kurssi viittomakielisille

Pohjoisen syystapahtuma

Vaikea kuulla, vaikea nähdä -kurssi

Hengellinen leiri

Lisätietoja

Kurssisuunnittelija Sanna Säämäki,
sanna.saamaki@kuurosokeat.fi
044 491 6495 (myös tekstiviesti ja WhatsApp)