Lahjoita

Yleistä

Yksityisten henkilöiden lahjoituksilla ja testamenteilla on suuri merkitys toiminnallemme. Niillä tuetaan esimerkiksi kuurosokeiden lasten ja nuorten kursseja sekä leirejä, kuurosokeiden harrastus- ja virkistystoimintaa, toimitilojen ylläpitämistä ja kehittämistä. Lahjoitusvaroin tuemme myös vähävaraisia kuurosokeita. Tukea myönnetään muun muassa tarpeellisiin matkakustannuksiin, vaatehankintoihin ja kodinkoneisiin.

Lahjoittaja voi halutessaan myös itse määritellä lahjoituksen käyttökohteen. Esimerkiksi kuurosokeiden kuntosaliin saatiin lahjoitus, joka takasi esteettömän mahdollisuuden kuntosaliharjoitteluun turvallisessa ympäristössä. Lihaskuntoharjoittelu on erityisen tärkeää kuulonäkövammaiselle tasapainon ylläpitämiseksi. Kiitokset lahjoittajalle!

Eri tapoja lahjoittaa

  • Kertalahjoitus
  • Merkkipäivälahjoitus
  • Testamenttilahjoitus
  • Kuukausilahjoitus
  • Yrityslahjoitus

Pankkiyhteystiedot

Tili: FI56 5541 2820 0125 82, OKOYFIHH
Rahankeräyslupa: RA/2021/1740 on voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

MobilePay- maksuja voimme vastaanottaa numeroon: 38111

Päivätyökeräys

Koulut voivat osallistua kuurosokeiden ja kuulonäkövammaisten hyväksi tehtävään päivätyökeräykseen. Keräyksen tuotto käytetään muun muassa lasten ja nuorten harraste- ja virkistystoimintaan. Keräyksen ajankohdan voi päättää itse. Kukin oppilas voi tehdä työtä kotona tai esimerkiksi yrityksessä. Päivän työstä saatu korvaus lahjoitetaan Suomen Kuurosokeat ry:lle. Palkkiosta ei tarvitse maksaa veroa. Ilmoittautua voi verkossa sähköisellä lomakkeella.

Tulemme myös mielellämme kouluvierailulle kertomaan, miten kuurosokeuden kanssa voi elää ja opiskella.

Muita tapoja auttaa

Kuurosokeiden käsitöitä on myynnissä Kuurosokeiden Toimintakeskuksella, Tampereella. Tuotto menee lyhentämättömänä kuurosokeille tekijöille. Voit ostaa kuurosokeuteen liittyviä tuotteita verkkokaupastamme.

Kuurosokean tukihenkilönä voit auttaa kuurosokeata arjen eri tilanteissa, kuten kauppa-asioinnissa tai lenkillä luonnossa.

Lahjoitusvarojen käyttökohteita

Saaduilla varoilla on tehty erilaisia hankintoja. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä niistä.

Äänimajakka

Kuurosokeiden Toimintakeskuksella on kaksi äänimajakkaa, jotka auttavat kuulonäkövammaisia liikkumaan alueella. Majakat sijaitsevat A-majoituksen ja Lintuauran ulkoseinillä.

Martti Kemppi -salin äänentoisto

Kuurosokeiden Toimintakeskuksen päärakennuksen Martti Kemppi -salin äänentoistoa on parannettu. Nyt yhteen mikrofoniin puhuttaessa ääni kuuluu sekä kaiuttimista että induktion käyttäjille.

Kokousväkeä, tulkkeja ja työntekijöitä Martti Kemppi -salissa Kuurosokeiden Toimintakeskuksella

Sydäniskurit

Kuurosokeiden Toimintakeskuksella on kaksi sydäniskuria. Nämä lahjoittivat käyttöön Lions Club Tampere Amuri ja Lions Club Tampere Näsinneula.

Yhteystiedot

Janika Lanne
talous- ja hallintopäällikkö
040 651 2511