Myytävät palvelut

Suomen Kuurosokeat ry tuottaa kuulonäkövammaisuuteen ja kuurosokeuteen myytäviä täsmäpalveluita. Kauttamme saat esimerkiksi tietotekniikan käytönopetusta, konsultaatiota ja laitteistojen asennuksia. Saavutettavuustestauksen avulla voit selvittää, ovatko verkkosivusi nykyiset vaatimukset täyttäviä.

Tarjoamme toimintakyvyn arviointia kuurosokeille ja kuulonäkövammaisille esimerkiksi asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Meiltä saa myös kuntoutusohjausta sairaanhoitopiireille.

Jos olet kiinnostunut, annamme mielellämme tarjouksen.

Myytävät ICT-palvelut

ICT-koulutuspalvelut Kuurosokeiden toimintakeskuksella ja ICT-tukipalvelut ovat kuulonäkövammaiselle asiakkaalle maksuttomia palveluja. Asiakkaan on kuitenkin mahdollista päästä Kelan, sairaanhoitopiirien tai kuntien myöntämään apuvälineen käytönopetukseen, jonka maksaa apuvälineiden myöntäjä.

Lähikuva tietokoneen näppäimistöstä ja käyttäjän somresta, joka painaa näppäintä

Yksilöllinen koulutus, 1-3 päivää

 • Tarjoamme koulutusta tietokoneiden, puhelimien ja tablettien apuvälineavusteisessa käytössä.
 • Koulutus räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaiseksi ja mahdollisuuksien mukaan käytetään asiakkaan omia laitteita ja apuvälineitä tai vaihtoehtoisesti ICT-tukipalvelujen laajaa valikoimaa laitteistoja ja apuvälineitä.
 • Koulutus sisältää täysihoidon ja yli päivän mittaisessa koulutuksessa majoituksen.
 • Koulutus Tampereen Kuurosokeiden Toimintakeskuksella. Mikäli koulutus järjestetään asiakkaan omalla paikkakunnalla, lisätään hintaan matkat ja majoitukset.
 • Hinta 595 euroa / päivä

Yksilöllinen tuntikoulutus, 1-6 tuntia

 • Tarjoamme koulutusta tietokoneiden, puhelimien ja tablettien apuvälineavusteisessa käytössä.
 • Koulutus räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaiseksi ja mahdollisuuksien mukaan käytetään asiakkaan omia laitteita ja apuvälineitä tai vaihtoehtoisesti ICT-tukipalvelujen laajaa valikoimaa laitteistoja ja apuvälineitä.
 • Koulutus Tampereen Kuurosokeiden Toimintakeskuksella. Mikäli koulutus järjestetään asiakkaan omalla paikkakunnalla, lisätään hintaan matkat ja majoitukset.
 • Hinta 91,90 euroa / tunti

Laite- ja apuvälinekartoitus, 1-2 päivää

 • Kartoituksessa etsitään moniammatillisesti asiakkaalle sopivin ICT-laite- ja apuvälinekokonaisuus. Käytettävissä laaja valikoima laitteistoja ja apuvälineitä.
 • Kartoitus tapahtuu Tampereen Kuurosokeiden Toimintakeskuksessa.
 • Kartoitus sisältää täysihoidon ja yli päivän mittaisissa kartoituksissa majoituksen.
 • Hinta 595 euroa / päivä

Konsultaatio

 • Tarjoamme laaja-alaista konsultaatiota tietoteknisissä apuvälineissä, laitteistoissa ja niiden sovittamisessa koulu-, työ- tai muihin erityiskäyttöihin.
 • Tarjoamme koulutusta eri organisaatoille tietoteknisistä ja muista vaatimuksista, jotka tulisi huomioida kuulo- ja näkövammaisten toimiessa organisaatiossa.
 • Tietotekniset saavutettavuus- ja esteettömyysanalyysit.
 • WWW-sivustojen ja ohjelmistojen testaus esteettömyyden ja apuvälineyhteensopivuuden varmistamiseksi.
 • Hinta 91,90 euroa / tunti

Laite- ja apuvälineasennukset, tietotekninen ylläpito

 • Tarjoamme asiantuntevaa laiteasennusta ja konfigurointia erilaisiin apuvälineavusteisiin tietoteknisiin järjestelmiin laaja-alaisella kokemuksella.
 • Tarjoamme tietoteknistä ylläpitoa sekä etähallinta että lähituen menetelmin.
 • Hinta 91,90 euroa / tunti

Saavutettavuustestaus

ICT koulutus Toimintakeskuksella. Suurennos, korostus ja implantti

Kuurosokeilla on käytössään erilaisia tietoteknisiä apuvälineitä. Järjestömme kautta voit pyytää testaamaan verkkosivustosi saavutettavuutta. Vapaaehtoiset kuurosokeat testaajat voivat tutkia sivuston toimivuutta omilla apuvälineillään ja raportoida tuloksista. Tämä palvelu on sinulle täysin ilmaista. Ota yhteyttä saavutettavuusongelma(a)kuurosokeat.fi

Suomen Kuurosokeat ry:n ICT-palvelut tarjoavat työyhteisöllesi tai yrityksellesi saavutettavuuskoulutusta, -testausta ja -konsultaatiota. Palvelu on maksullista ja toteutetaan tarpeittesi mukaan.

Tuntihinta on 91,90 euroa (enintään 3 tuntia) ja päivähinta (6 tuntia) 595 euroa.

Ota yhteyttä järjestön ICT-palveluihin osoitteella ict-palvelut(a)kuurosokeat.fi

Koe – tunne – tue – koulutuspäivä

Toimintapäivä veden kaato. Tutustumista apuvälineisiin pöydän äärellä.

Koulutuspäivä tarjoaa menetelmiä aistimonivammaisen henkilön kanssa kommunikoimiseen sekä arjen toiminnoissa ohjaamiseen. Koulutuspäivän aikana käydään läpi käden alta ohjaamista sekä kosketusviestien käyttämistä erilaisissa arjen tilanteissa.

Koulutuspäivä sisältää runsaasti käytännön harjoituksia. Harjoitusten kautta osallistujat saavat kokemusta ohjaamisesta ja ohjattavana olemisesta.

Kohderyhmänä ovat opettajat, ohjaajat, avustajat, terapeutit, kuntoutus- ja palveluohjaajat, asuntoloiden sekä työ- ja päivätoimintojen ohjaajat. Osallistujamäärä enintään 20 henkilöä. Koulutus voidaan toteuttaa paikallisesti.

Kuntoutusohjaus

Ohjaaja opastaa kurssilaista tabletin käytössä.

Kuntoutusohjaus on lakisääteistä, asiakkaalle ja hänen läheisilleen annettavaa ohjausta ja neuvontaa kuulonäkövamman liittyvissä asioissa. Kuntoutusohjauskäynnillä kartoitetaan asiakkaan kokonaistilannetta; toimintakykyä, kuulonäkövamman kanssa selviytymistä, vuorovaikutukseen ja kommunikaatioon liittyviä asioita, tilaan orientoitumista ja itsenäistä liikkumista, apuvälineitä, kuntoutus- ja palvelutarvetta sekä tiedonsaantimahdollisuuksia.

Kuntoutusohjauskäynnit toteutetaan kotona, päiväkodissa, koulussa, asumisyksikössä, työpaikalla tai päivätoimintakeskuksessa.

Asiakkaitamme ovat kuulonäkövammaiset, aikuisena kuurosokeutuneet sekä syntymästään kuurosokeat ja aistimonivammaiset sekä muut tuotetusta palvelusta hyötyvät henkilöt.

Sairaanhoitopiirit voivat ostaa järjestöltämme kuntoutusohjausta. Suomen Kuurosokeat vastaa kuntoutusohjauksen sisällön suunnittelusta, ohjauksen toteutuksesta ja raportoinnista sairaanhoitopiirille.

Asiakkaana tai hänen läheisenä voit kysyä kuntoutusohjausta joko sairaalan kuulon tai näön kuntoutusohjaajalta.

Yhteystiedot

Kaisa Surakka
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
040 545 0438

Kuntoutusohjauksen yhteinen sähköposti: kuntoutusohjaus(at)kuurosokeat.fi

Lisätietoja:

Hoikkanen Risto (kuntoutuspalvelut)
toiminnanjohtaja
040 566 1371
risto.hoikkanen(at)kuurosokeat.fi

Vainiomaa Marko (ICT-palvelut)
Marko Vainiomaa
ICT-päällikkö
0400 139 713
Skype: sksmarkova