Juhlavuoden slogan ja logo valittu

 

Suomen Kuurosokeat ry täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Keväällä käytiin juhlavuoden logosta ja sloganista kilpailu. Kilpailu kiinnosti: ehdotuksia saatiin yhteensä 22 henkilöltä. Kilpailuun osallistui kuurosokeita, yhdistyksen työntekijöitä ja ulkopuolisia henkilöitä.

Voittajat valitsi kilpailuraati yksimielisesti. Juhlavuoden logon on suunnitellut Pasi Immonen. Slogankilpailun voittanut ehdotus jätettiin nimettömänä.

Slogan ”Yksilöllisiä kohtaamisia” kuvastaa hyvin sitä, että kuurosokeat ovat ihmisiä, joilla on erilaisia tarpeita. Esimerkiksi apuvälinetarpeet vaihtelevat kullakin eri elämäntilanteen ja kuulonäkövamman asteen mukaan. Sloganissa kiteytyy myös yhteiskunnassa ajankohtaiset teemat: Yhdenvertaisuus vammasta, väristä tai muusta ominaisuudesta huolimatta. Yhdistyksen kautta saatu tieto ja tuki mahdollistavat yhdenvertaisen osallistumisen myös kuurosokeille. Yhdistys on kohdannut kuurosokeita yksilöllisesti jo 50 vuotta. Slogan toimii myös viittomakielellä. Se viitotaan ”kohdata” monikossa + ”yksilö” monikossa.

Voittajalogo nousi heti raadin suosikiksi.  Siinä on yhdistyksen vanha tuttu logo, jossa on viittoma ”tuki” yhdistettynä 50-juhlavuoteen upealla tavalla. Slogan ja logo sopivat erinomaisesti yhteen. Niitä tullaan käyttämään juhlavuoden markkinoinnissa.

 

Kuva: Juhlavuoden logon suunnittelija Pasi Immonen kävi tutustumassa Kuurosokeiden Toimintakeskukseen järjestöohjaaja Milla Lindhin opastuksella.