Kelan kursseille voi taas hakea

Kela toteuttaa vuodesta 2024 alkaen moniammatillista yksilökuntoutusta rekisteröitymismenettelyllä.

Kela tekee kuntoutuspäätöksiä 15.2.24 alkaen ja palveluiden tuottaminen alkaa 1.3.24. Jos olet kiinnostunut hakeutumaan meille kuntoutukseen, niin nyt on hyvä hetki hakea.

Olemme rekisteröityneet aikuisten kuulonäkövammaisten moniammatillisen yksilökuntoutuksen palveluntuottajaksi. Löydymme Kelan nettisivuilta palveluntuottajahaussa nimellä Kuulonäkövammaisten kuntoutuspalvelut / Suomen Kuurosokeat ry

Tarkoittaa siis Kelan harkinnanvaraista moniammatillista yksilökuntoutusta, jota haetaan lomakkeella KU132.  Jos haluaa tulla meille kuntoutukseen, tulee hakemukseen merkitä oheinen palveluntuottajan nimi.

Uutta on, että kuntoutusta voidaan myöntää myös vain 5 vrk:n mittaisena sopeutumisvalmennuskurssina. Jos haluaa hakea vain kyseistä 5 vrk:n pätkää, tulee hakemukseen valita kohdassa 2 että hakee sopeutumisvalmennusta tai kuntoutuskurssia ja täyttää kohdat 2-8.

Kuntoutustyöntekijät suosittelemme ehdottomasti hakemaan 3 x 5 vrk:n jaksoa  moniammatillista yksilökuntoutusta majoituksella tai ilman majoitusta. Täytä silloin kohdat 2-7 ja 9.

Jaksotetussa kuntoutuksessa ennätetään kokonaisvaltaisemmin tarttua asioihin. Mutta asiakas toki itse tietää mitä haluaa.

Ohessa lisätietoa ja kysykää matalalla kynnyksellä lisää!  

Moniammatillinen yksilökuntoutus | Henkilöasiakkaat | Kela

Hakemus – Harkinnanvarainen kuntoutus (kela.fi)

Yhteistyöterveisin,
Hanna Tenhunen, Palveluvastaava kuntoutus