Kuurosokeiden älyvaateprojekti jatkoon EU:n innovaatiokilpailussa – yleisö saa äänestää parasta ehdokasta

 

Kuurosokeiden älyvaatteita kehittävä SUITCEYES-projekti eteni 24 parhaan joukossa jatkoon Euroopan komission tämän vuoden innovaatiokilpailussa. Innovaatio Radar 2021 -kilpailuun osallistui yli 200 korkeatasoista EU-rahoitteista innovaatiota eri aloilta ympäri Eurooppaa.

Kuurosokeiden älyvaatteita kehittävän SUITCEYES-projektin tavoitteena on parantaa kuurosokeiden tiedonsaantia sekä mahdollisuuksia itsenäiseen elämään. Kuurosokea voisi älyvaatteen avulla esimerkiksi liikkua itsenäisesti ilman opasta. Älyvaatteissa käytettävien kosketusviestien perustana on sosiaalishaptinen kommunikaatio, jota on kehittänyt Suomesta KT Riitta Lahtinen. Hän ja kuurosokea musiikkiterapeutti Russ Palmer osallistuivat projektin ohjausryhmän jäseninä älyvaatteiden kehittämiseen ja testaukseen. SUITCEYES on saanut EU-rahoitusta 2,4 miljoonaa euroa, ja se on toteutettu vuosina 2018 –2021.

Ensimmäisen kerran palkinnon historiassa yleisö saa äänestää parasta innovaatiota. Äänestysaika on 23.9.–30.9.2021. Äänestämään pääsee tästä linkistä. Äänestyksen perusteella valitaan loppukilpailuun 12 finalistia, joiden joukosta tuomaristo valitsee parhaan. Älyvaatteet kilpailevat ”Innovation in Health Tech”-luokassa. Muut kilpailuluokat ovat ”Innovation in Sustainability Tech‘ ja ‘Innovation in Disruptive Science‘.

Euroopan komission Innovation Radar -hanke pyrkii tunnistamaan suuria mahdollisia innovaatioita ja innovoijia EU:n rahoittamissa tutkimus- ja innovaatiohankkeissa.

Lue lisää älyvaatteista Tuntosarven numerosta 6/2021.

Kuva: Riitta Lahtinen

Lähteet: SUITCEYES, Innovation Radar, Dealflow.eu, Tuntosarvi