Syyskokous pidettiin Jyväskylässä – Lehtonen jatkokaudelle

Kokouksessa hallitusvaalit, toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin

Yhdistyksen syyskokous pidettiin lauantaina 25.11.2023 Jyväskylässä, Hotelli Scandic Stationissa kello 9.30–16.23. Paikalla oli 67 jäsentä, joista 10 valtakirjalla ja 5 jäsentä etänä. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Martti Avila ja sihteeriksi Anne Isokuortti.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen Timo Lehtonen vuosiksi 2024–2025. Toisena ehdokkaana oli Sanna Paasonen. Äänet jakaantuivat 41 ja 21. Hallitukseen valittiin vuosille 2024–2025 erovuoroisten tilalle, äänestyksen jälkeen Marita Vainio ja Johanna Rytkönen. Hallituksessa jatkavat Sanna Paasonen, Vesa Pikkuhookana, Maritta Oksanen ja Irja Rajala.

Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024 muutoksitta.

Syyskokoukselle oli tullut kaksi jäsenaloitetta, jotka käsiteltiin ja syyskokous hyväksyi hallituksen vastineet keskustelun jälkeen.

Näkövammaisten liiton valtuustoon varsinaiseksi jäseneksi valittiin Timo Lehtonen ja varajäseneksi Santeri Grönlund vuosille 2024–2028.

Ansioituneita palkittiin

Sanna Paasonen ja Timo Lehtonen syyskokouksessa. Sannalla on ruusu kädessään.

Kokouksen yhteydessä jaettiin ansiomerkkejä ja kunniakirja.

Näkövammaisten liiton pronssisen ansiomerkki myönnettiin Jaana Marttilalle huomionosoituksena ja yli 10 vuotta jatkuneesta aktiivisesta työstä kuulonäkövammaisten hyväksi.

Näkövammaisten liiton pronssinen ansiomerkki myönnettiin toimintaterapeutti Mervi Seppäselle huomionosoituksena yli 10 vuotta jatkuneesta aktiivisesta työstä kuulonäkövammaisten hyväksi.

Näkövammaisten liiton hopeinen ansiomerkki myönnettiin Sanna Paasoselle yli 20 vuotta jatkuneesta aktiivisesta työstä kuulonäkövammaisten hyväksi.

Suomen Kuurosokeat ry myöntää kunniakirjan taholle, joka on toiminnassaan huomioinut kuurosokeat ja kuulonäkövammaiset henkilöt. Vuonna 2023 kunniamaininnan saa Tampereen kaupunki:

”- Tampereen kaupunki kuuntelee aktiivisesti asukkaidensa parannusehdotuksia
– Kuurosokeiden Toimintakeskus (Insinöörinkatu 10) sai tontin reunoille kuulonäkövammaisia-varoitusmerkit, jotka parantavat kuurosokeiden ja kuulonäkövammaisten itsenäisen liikkumisen turvallisuutta.
– Hervannan Insinöörinkadun parannukset, kuten valkoisella kepillä tunnusteltava erotus pyörä- ja jalkakäytävillä, huomiolaatat suojateiden kohdalla ja erityisesti ratikkapysäkeille mennessä lisäävät asiakas- ja jäsenkuntamme mahdollisuuksia itsenäisempään elämään turvallisesti.

Haluamme huomioida Tampereen kaupungin toimintamallin, joka vahvistaa kaikkien osallisuutta rakentamalla määrätietoisesti esteettömyyttä!”

Nuorten etkot ja teemapäivä, joulupukki ja -muori vierailulla

Nuorten etkoille osallistujia ryhmäkuvassa

Kokousviikonlopun yhteydessä pidettiin myös nuorten etkot, jonka veti Eero Enqvist. Ohjelmassa oli esimerkiksi improvisaation harjoittelua.

Kokouksen jälkeisenä päivänä oli teemapäivä, jossa käytiin läpi kuntoutusasioita ja muisteltiin kuulonäkövammaisille käyneitä kommelluksia.

Kokouspäivän iltaohjelmassa osallistujia ilahduttivat joulupukin ja -muorin vierailu sekä ”Höppäsen” ja ”Hassun” yllätysohjelma.

Joulupukki ja -muori. Heillä on kädessään suklaamakeisia.
"Höppäsen" ja "Hassun" iltaohjelman näytös