Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kosketusviestit arjessa -koulutus

17.9. -17:00 - 18:30

Kutsu koulutustilaisuuteen

Aika 17.9.2024 kello 17–18.30. Paikka Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n Toimintakeskus, Läntinen Pitkäkatu 37, Turku (2. kerros kerhohuone, ovisummerissa kohomerkintä).

Kuvaus

Kosketusviestit eli haptiisit ovat tietoisia viestejä, joita jaetaan toisen kehon kautta. Kosketusviestit auttavat hahmottamaan ilmeitä, tulevaa toimintaa, siirtymisiä ja toimenpiteitä. Ne ovat myös osa moniaistista kuvailua.

Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kosketusviestien käytöstä arjessa näkövammaisten ja kuulonäkövammaisten kanssa. Viestit sopivat myös muisti- ja hahmotusongelmaisten kanssa toimimiseen. Koulutuksen aikana kokeillaan ja opitaan perushaptiisit sekä niiden käytön perusperiaatteita.

Kouluttaja Riitta Lahtinen, KT, johtava kommunikaatioasiantuntija, liikkumistaidon- ja näönkäytön ohjaaja sekä kuvailutulkki. Riitta Lahtinen on tutkinut ja kehittänyt kosketusviestien käyttöä jo yli 30 vuotta. Hän on kirjoittanut aiheesta useita artikkeleja ja kirjoja.

Ilmoittautumiset Webropolilla 6.9. mennessä seuraavan linkin kautta (Webropol): https://link.webropol.com/s/IlmoittautuminenKosketusviestit

Muuta

Koulutus sopii kuulonnäkövammaisille ja näkövammaisille, heidän läheisilleen, avustajille, tulkeille sekä kyseistä asiakasryhmää kohtaaville ammattilaisille. Ylle rento vaatetus, koska kokeilemme kosketusviestejä.

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilu.

Tiedustelut: jaana.engblom@nakovammaistenliitto.fi tai puhelin 050 591 8167.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kuurosokeat ry ja Näkövammaisten liitto ry.

Tiedot

Päivämäärä:
17.9.
Aika:
17:00 - 18:30

Tapahtumapaikka

Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry
Läntinen Pitkäkatu 37
Turku,
+ Google Map

Järjestäjä

Kommunikaatiopalvelut