Jyväskylän vapaa-ajan kerho

Esittely

Jyväskylän alueen kuulonäkövammaisille ja kuurosokeille on tarjolla yhteistä ohjelmaa, kun Johanna Rytkönen aloittaa kerhonvetäjänä!

Johannaan saat yhteyden sähköpostilla ejrytkonen(a)gmail.comtai puhelimella: 040 830 6635 (tekstiviestit tai WhatsApp)

Jos haluat saman tien mukaan Johannan tiedotuslistalle, voit laittaa yhteystietosi ja nimesi Johannalle viestillä.

Johannan esittely

Olen Johanna Rytkönen, 36-vuotias, ja asun Jyväskylän Kivistössä. Olen kotoisin Helsingistä, josta muutin Jyväskylään keväällä 2022. Olen useamman vuoden ajan ollut mukana Suomen Kuurosokeat ry:n toiminnassa, ja hallituksessa yli 2 vuotta. Lisäksi olen yhdistyksen nuorisolähettiläs.

Halusin kokeilla lisäksi vapaaehtoistyötä yhdistyksessä, joten päätin perustaa tänne Jyväskylään kuurosokeiden vapaa-ajan kerhon. Viime keväänä perustin jo Jyväskylän kuulonäkövammaisten nuorten WhatsApp-ryhmän, ja olemme käyneet joka tiistai kuntosalilla. Myös muuta toimintaa on suunnitteilla. Tästä eteenpäin tuo ryhmä on osana tätä uutta kerhotoimintaa, joten se on avoin kaikenikäisille kuurosokeille Jyväskylän alueella.

Minulla on oikea korva kuuro ja vasemmassa on keskivaikea kuulonalenema. Käytän kuulolaitetta ja kommunikoin puheella, viittomakieltä osaan jonkin verran. Tarvittaessa käytän tulkkia. Näkövammani on melko lievä. Näen lukea normaalia tekstiä, mutta kaukonäkö on huono, samoin syvyysnäkö ja tasapaino. Käytän ulkona liikkuessa valkoista keppiä, joka on ainakin merkkinä muille siitä, että en näe kovin hyvin.

Odotan kerhotoiminnan alkamista! Toivottavasti tulee olemaan paljon aktiivisia osallistujia ja mukavia yhteisiä tapaamisia. Suunnitelmissa on järjestää lähinnä toiminnallista ohjelmaa, kuten retkiä ja tutustumiskäyntejä eri kohteissa. Toiveita ja ideoita otetaan vastaan!

Kerhon toiminta keväällä 2024

Kuntosalille yhdessä

Paikka: Naisten kuntomaailma: Yliopistonkatu 36, Torikeskus, 3. krs

Aika: joka tiistai klo 15-18 välillä (vastaanotto auki),

hinnat kerholaisille:

10 kerran kortti 65€

1 käyntikerta 6,5 euroa

ensimmäinen kokeilukerta ilmainen

Kuntosalikävijöillä on yhteinen WhatsApp-ryhmä, jossa sovitaan kuntosalikäynneistä. Ryhmää ylläpitää kerhonvetäjä Johanna Rytkönen. Yhdessä on mukava aloittaa tai jatkaa kuntosalilla käymistä säännöllisesti!

Muuta kerhon toimintaa

Kerho kutsuu kuurosokeita ja kuulonäkövammaisia yhteen kerran kuussa helmikuusta alkaen joka kuun kolmas torstai.

19.6. Kuurosokeiden Toimintakeskuksen 40-vuotisjuhlat

Kerholaiset yhdessä retkeilevät Kuurosokeiden toimintakeskukselle sen 40-vuotisjuhlaan. Tarkempaa tietoa tästä lähempänä.

Tervetuloa mukaan!