Haku käynnissä aikuisten kuulonäkövammaisten kursseille ja perhekurssille

 

Kaipaatko vertaistukea, tietoa  ja vinkkejä sujuvaan arkeen? Suomen Kuurosokeat ry järjestää marras- ja joulukuussa Kuurosokeiden Toimintakeskuksella kursseja, joihin haku on nyt käynnistynyt. 

Aikuisten kuulonäkövammaisten ”Vaikea kuulla, vaikea nähdä” -kurssit on tarkoitettu henkilöille, joilla kuulo ja näkö ovat heikentyneet ja joilla arkinen elämä tuottaa ongelmia ja jotka kaipaavat vinkkejä itsenäisen elämän tueksi.  Kurssilla saa muun muassa tietoa palveluista ja apuvälineistä. Ohjelmassa on keskusteluja sekä toiminnallisia harjoituksia vertaisryhmässä. Marraskuun kurssin ajankohta on 8.-12.11.2021. Viimeinen hakupäivä on 25.10. Joulukuun kurssi pidetään 13.-17.12.2021. Viimeinen hakupäivä on 10.11.

Lisäksi joulukuussa on tarjolla perheille ”Kuulonäkövammainen lapsi perheessä” 3.-6.12.2021 -kurssi. Se on suunnattu perheille, joissa on alakouluikäinen, kuulonäkövammainen lapsi tai lapsi, jolla on kuulokojeet ja haasteita näkemisessä. Lapsi kuuluu yleisopetuksen piiriin. Kurssi tarjoaa perheille mahdollisuuden pohtia, jakaa ja kehittää vertaisryhmissä erityisesti haasteellisissa tilanteissa selviytymistä. Kurssilla on asiantuntijaluentoja, keskusteluja lapsen psyykkisestä hyvinvoinnista ja oireilusta, lapsen itsetunnon tukemisesta sekä koko perheen jaksamisesta. Ajankohtaista asiantuntijatietoa saa myös näkemisestä ja kuulemisesta sekä kommunikaatiosta. Mukana on lisäksi toiminnallista ohjelmaa. Osa ohjelmasta toteutetaan lapsille ja vanhemmille erikseen. Viimeinen hakupäivä on 4.11.

Kaikki tulevat Toimintakykyä muutoksessa -kurssit löytyvät täältä.

Kuva: NKL Laura Oja