Kansainvälinen kuurosokeiden päivä 21.6.

Juhlimme kansainvälistä kuurosokeiden päivää 21.6. 2023 ja pidämme avoimet ovet kello 13.30-16.30 Kuurosokeiden Toimintakeskuksella Tampereella. Olet sydämellisesti tervetullut juhlimaan yhdessä!

Ohjelmassa on YLE:n viittomakielisten uutisten ankkurin Thomas Sandholmin ja hänen elämänkertakirjansa kirjoittaneen Sami Kosken haastattelu. Haastattelijana meillä on tutkija Outi Ahonen. Paikalla on yleistulkki.

Kiinnostavan haastattelun jälkeen voit tutustua Kuurosokeiden Toimintakeskuksen alueella monipuolisiin toimintoihin. Kuntoutus, kurssitoiminta, pistekirjoituksen ohjaus, kuurosokeusalan kirjasto ja käsityöpuoti löytyvät päärakennuksesta.

B8-huoneesta eli B-rakennuksessa oleva asunto nro 8 esittelee toimintaansa kommunikaatiopalvelut sekä kuntoutusohjaus. Mitä erilaisia kommunikointitapoja onkaan? Entä mitä siellä kuntoutusohjaajan kotikäynnillä tapahtuukaan?

Lintuaurassa eli Työtilarakennuksessa on esillä Suomen Kuurosokeat ry:n ICT-palvelut, joka palkittiin vuoden Digitukiteko palkinnolla. Käy ihmeessä tapaamassa heitä! Näönkäytön apuvälineitä esittelevät Polar Print Oy:n väki. Käy kokeilemassa ja kysymässä! Sisäkorvaistutevalmistajista mukana ovat Cochlear ja AB (Advanced Bionics), joten heiltäkin voi kysyä laitteista, lisälaitteista ja vaikka mitä!

VTS Ristontalon parkkipaikalla voit kokeilla Tandempolkupyörää kl 14.30-16.30. Esteettömäksi rakennetussa VTS Ristontalossa järjestetään opastettuja kierroksia 14.30, 15.00, 15.30 ja 16.00. Lähtö on etuovelta. Lisäksi 15.30 on luento ja esittelytilaisuus ”Asukkaana Toimintakeskuksella”, jonka asiakkuusvastaava, asumisen palvelut Heli Virintie ja asukas Aarne Pirkola pitävät.

Aistipuutarhassa voi viettää tovin jos toisenkin. Lions Club Harjun ihanat miehet paistavat ja myyvät lettuja ja kahvia ja mehua, sekä grillaavat makkaraa. Puutarhassa on myös saunavihtapaja, jossa juhannussaunaan voi tehdä itse oman vihdan. Vai onko se sittenkin vasta? Puutarhassa voi kuunnella myös musiikkia, jota tarjoaa Sigrid Friis.

Tervetuloa!