Kuntoutuspalvelut

 

: Kuntoutusjaksolla kurssilaiset voivat tutustua myös taide-elämyksiin. Kuvassa kurssilaiset tutustumassa Kimmo Pyykön taidenäyttelyyn.

 

Kuulonäkövamma aiheuttaa erilaisia haasteita ja avun tarvetta arjessa. Yksilöllisillä kuntoutusjaksoilla mietimme ja harjoittelemme keinoja haasteiden helpottamiseksi.

Suomen Kuurosokeat ry toteuttaa Kelan rahoittamaa vaativaa ja harkinnanvaraista moniammatillista yksilökuntoutusta kuulonäkövammaisille ja heidän perheilleen. Kuntoutustyöntekijöillä on laaja-alainen erityisosaaminen kuulonäkövammaisten kuntoutuksesta. Valtakunnalliset kuntoutuspalvelut on tarkoitettu vastavammautuneille, kuulonäkövammaisille ja aistimonivammaisille henkilöille.

Kuntoutus toteutetaan Kuurosokeiden Toimintakeskuksessa Tampereella. Turvallisissa ja esteettömissä kuntoutus- ja majoitustiloissa on huomioitu kaikenikäisten kuulonäkövammaisten erityistarpeet. Tiloissa on huomioitu mm. värikontrastit, riittävä ja häikäisemätön valaistus, kaiuttomuus sekä itsenäistä liikkumista helpottavat opasteet.

Milloin haen kuntoutukseen

– Arjessa itsenäinen toimiminen on hankalaa

– Kuulon ja/tai näön tilanne on muuttunut

– Tarvitset tietoa apuvälineiden käytöstä, vaihtoehtoisista kommunikointikeinoista, jäljellä olevan näkökyvyn, kuulon ja muiden aistien käyttämisestä.

– Elämässäsi on tapahtunut tai tapahtumassa muutos

– Oman ja perheen jaksaminen mietityttää; kuinka voidaan tukea psyykkisiä voimavaroja

– Vertaistuen tarve

Miten haen kuntoutukseen

Keskustele kuntoutustarpeestasi sairaalan kuntoutusohjaajan, hoitavan lääkärin tai Suomen Kuurosokeat ry:n palveluasiantuntijan kanssa. He auttavat sinua kuntoutukseen hakeutumisessa. Kuntoutukseen hakeutuessasi tarvitset kuntoutussuunnitelman tai lääkärin B-lausunnon, jonka saat julkisesta terveydenhuollosta.

Alla tarkemmat ohjeet kuntoutushakemuksen täyttämiseksi. Valitse itsellesi sopiva kuntoutuspalvelu. LINKIT

Aikuiset: harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus

Aikuiset: vaativa moniammatillinen yksilökuntoutus

Lapset ja nuoret: vaativa moniammatillinen yksilökuntoutus

Ota rohkeasti yhteyttä, neuvomme mielellämme lisää!

Hanna Tenhunen
palveluesimies, kuntoutus
0400 965 671
sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi(at)kuurosokeat.fi tai
kuntoutus(at)kuurosokeat.fi

Tutustu kuntoutuksen esitteeseen