Syyskokouksessa muistettiin ansioituneita – Paasonen varapuheenjohtajaksi

Suomen Kuurosokeat ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina 26.11.2022 Iiris-keskuksessa, Helsingissä. Päivä alkoi muistamisilla. Yhdistyksen keilakerho sai Suomen mestaruuden joukkuekulta 2022 ja sen kunniaksi pokaalit. Keilakerhon vetäjä Esko Jäntti, sekä Martti Avila ja Sari Isaksson saivat palkinnot. Heistä Sari ei ollut kokouksessa mukana. Kullanvärinen pokaali on noin 30 senttiä korkea ja sen yläosassa on keilapallo.

Näkövammaisten liiton kultainen ansiomerkki 30 vuoden toiminnasta myönnettiin Saini Lepistölle. Aarne Pirkola sai pronssisen ansiomerkin kymmenen vuoden aktiivisesta toiminnasta. Saini oli kokouksessa paikalla ja sai merkin rintaansa. Merkki on pyöreä, jossa on keltainen rusetti.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Ville Myllymäki. Sihteerinä toimi Tarja Aro. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Tuija Mustonen ja Sanna Paasonen.

Syyskokouksen asialistalla oli muun muassa julkilausuma, johon tehtiin muutama muutos. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023 hyväksyttiin.

Ehdokkaita yhdistyksen varapuheenjohtajaksi oli kaksi, Sanna Paasonen ja Aarne Pirkola, joten pidettiin äänestys. Valituksi tuli Sanna Paasonen.

Hallituksen jäsenistä oli kolme erovuorossa. Ehdolla oli viisi henkilöä, joista äänestettiin.. Valituiksi tulivat Aarne Pirkola, Irja Rajala ja Maritta Oksanen.

Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Timo Lehtonen sekä jäsenet Esko Jäntti ja Johanna Rytkönen.

Syyskokouksessa käsiteltiin jäsenaloitetta nimilistan liittämisestä kokousmateriaalin mukaan. Asiaa kannatettiin ja vastustettiin. Äänestyksen  lopputuloksena oli, että lista lähetetään materiaalin mukana, mutta jäsen voi ilmoittaa että nimeä ei saa laittaa listaan. Tällöin listassa lukee vain ”jäsen”.

Kokous päättyi kello 17.05.

Mukana kokouksessa oli 58 äänioikeutettua jäsentä, joista neljä oli valtakirjalla, etänä kahdeksan, omaisia äänioikeudella neljä ja seitsemän omaista ilman äänioikeutta.

Vuonna 2023 kevätkokous on Tampereella, Kuurosokeiden Toimintakeskuksella. Syyskokous on Jyväskylässä.

Kuvassa huomionosoituksien saajia. Vasemmalla puheenjohtaja Timo Lehtonen pitämässä puhetta, hänestä oikealle Esko Jäntti, Martti Avila ja Saini Lepistö.