Jenni Haukio Suomen Kuurosokeat ry:n juhlavuoden suojelijaksi

 

Suomen Kuurosokeat ry täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on lupautunut juhlavuoden suojelijaksi.

– Olemme nöyriä ja kiitollisia saamastamme kunniasta, iloitsee Suomen Kuurosokeat ry:n toiminnanjohtaja Risto Hoikkanen.

Suomen Kuurosokeat ry perustettiin ja rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1971. Aktiiviset kuurosokeat kokivat, että tarvitaan oma yhdistys ajamaan kuurosokeiden asioita.

– Suomen Kuurosokeat ry jäsenet käyttävät yhdistyksessä merkittävää päätösvaltaa ja ovat aktiivisia. Yhdistyksen toiminta on laajentunut sekä toimintaan osallistuvien että työntekijämäärän osalta, mutta edelleen toiminnan keskiössä ovat kuurosokeat ja kuulonäkövammaiset. Yhdistys on vahva valtakunnallinen kuurosokeustiedon asiantuntija, jonka osaamista osataan hyödyntää yhteiskunnassa, Hoikkanen kertoo.

– Eri puolilla Suomea asuvat pääsevät nauttimaan yhdistyksen osaavista palveluista, kuten tietoteknisestä tuesta, yksilöllisistä kieleen ja kommunikaatioon liittyvistä palveluista sekä palveluasiantuntijoiden alueellista työstä. Lisäksi yhdistys tuottaa kuurosokeille ja kuulonäkövammaisille kuntoutusta ja asumisen palveluja heidän omilla kommunikaatiotavoillaan.

Suomen Kuurosokeat ry:n verkkosivuille on perustettu juhlavuoden sivu, josta löytyy ajankohtaista tietoa juhlavuodesta ja sen tapahtumista. Osallistu juhlavuoden tapahtumiin verkossa tai paikan päällä. Pitkä toimintahistoria näyttäytyy muistoina ja kuvina vuosien varrelta.

Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia